Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Twee jongens aangehouden in Beekpark | |
De politie heeft in vrijdagavond 24 september twee jongens (17- en 20-jaar) uit Apeldoorn aangehouden. Beide waren aanwezig in het Beekpark en wilden niet meewerken aan een vordering.


Politiebikers zagen omstreeks 23:35 uur een groepje jongeren in het Beekpark. Bij het zien van de agenten gingen de jongeren er vandoor. Eén van de jongeren, een 17-jarige jongen, had een fles drank bij zich. Hij werd aangesproken om deze fles af te geven. Een 20-jarige jongen bemoeide zich ermee. De twee wilden niet meewerken waarop zij werden aangehouden. Het tweetal verzette zich bij hun aanhouding. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Auto uit bocht, bestuurder onder invloed      |

De politie heeft in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 september het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige man uit Apeldoorn. De man was met zijn auto uit de bocht geraakt op de Anklaarseweg en bleek onder invloed van alcohol.


De politie kreeg omstreeks 05:30 uur de melding dat er op de Anklaarseweg een auto uit de bocht was geraakt. Agenten troffen de 22-jarige bestuurder aan. De blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 1,8. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De auto is afgesleept.

|     |Apeldoorn - Alcoholcontrole                               |

De politie heeft tussen vrijdag 24 en zaterdag 25 september op meerdere plekken in Apeldoorn bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hierbij zijn vijf mensen aangehouden. Er is één rijbewijs ingevorderd.


Omstreeks 23:15 uur is een 21-jarige automobilist uit Epe op de Zwolseweg staande gehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 0,4.
Op de Laan van Zevenhuizen werd omstreeks 00:10 uur een 19-jarige automobilist uit Apeldoorn gecontroleerd. De beginnend bestuurder bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 0,3.


Op de Molenstraat-centrum is omstreeks 02:20 uur een 22-jarige snorfietser uit Apeldoorn staande gehouden. De snorfietser viel op doordat zijn achterlicht kapot was. De man blies een promillage van 0,5.


Een 46-jarige bromfietser is omstreeks 02:45 uur op de Stadhoudersmolenweg staande gehouden. De blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. De man kon is hierop meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Het blazen voor een ademanalyse lukte niet. Een arts heeft bloed van de man afgenomen. De uitslag van de bloedproef is over enkele dagen bekend.


Een 22-jarige automobilist uit Apeldoorn is omstreeks 04:00 uur op de Loolaan gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1,2. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.


Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Ook kregen zij een rijverbod opgelegd.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --