Ingezonden persbericht


Special Olympics in Valkenswaard op 25 september

Op zaterdag 25 september worden in de gemeente Valkenswaard de Special Olympics Regionale Spelen (kortweg SORS) 2010 gehouden voor de regio Noord Brabant/Zeeland. Begin dit jaar kende organisatie Special Olympics Nederland deze Regionale Spelen toe aan Valkenswaard. De Special Olympics zijn bedoeld voor alle sporters (vanaf 8 jaar) met een verstandelijke handicap. Zowel sporters die lid zijn van een vereniging als niet-georganiseerde sporters uit de doelgroep kunnen hieraan deelnemen. De organisatie is in handen van de gemeente Valkenswaard, de Sportraad Valkenswaard en het Platform Gehandicapten Valkenswaard. Zij worden ondersteund door Special Olympics Nederland (onderdeel van Gehandicaptensport Nederland) en een aantal plaatselijke sportverenigingen, te weten: Atletiekvereniging AVV, Basketballclub Bronx, Hockeyvereniging HOD, Budo sport Van Geel, Tafeltennisvereniging Valkenswaard TTV, Tennisclub VLTC Falcones, voetbalclub SV Valkenswaard, Sportvereniging De Watervrienden, Zwemvereniging Tempo, KansPlus Zwemclub de Dolfijnen en Valkenswaardse Rugbyclub The Vets.

Sporten op drie locaties
De organisatie wil op 25 september in Valkenswaard zeven takken van sport aanbieden, namelijk: atletiek, basketbal, hockey, judo, tennis, voetbal en zwemmen. Daarnaast staan op 25 september twee zogeheten 'demonstratiesporten' op het programma. Dat zijn tafeltennis en skeeleren. Over deelname hieraan volgt binnenkort meer informatie. De meeste activiteiten vinden plaats in de diverse binnen- en buitenaccommodaties op sportpark Den Dries aan de Pastoor Heerkensdreef. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de sportaccommodatie van scholengemeenschap Were Di aan de Merendreef en van de gymzaal aan de Hertog Hendrikstraat in Valkenswaard. Een speciaal 'treintje' vervoert sporters en bezoekers tussen deze locaties.

Bezoekers van harte welkom
De Special Olympics zijn gratis toegankelijk voor alle belangstellenden. Naast de sportieve activiteiten komt er op 25 september ook een randprogramma met muziek en theater om sporters en bezoekers aangenaam bezig te houden. De dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur en start met een openingsceremonie, compleet met een zogeheten "Torch Run": een Fakkelloop, waarin een Special Olympics vlam het sportpark wordt binnengebracht.

Meer informatie
De komende weken zullen wij u nader informeren over dit bijzondere sportieve evenement in Valkenswaard. Met vragen over de Special Olympics in Valkenswaard kunt u terecht bij gemeentelijk projectleider SORS, mevrouw C. Geldof, telefoon: 040-2083644 of via het mailadres: specialolympics@valkenswaard.nl.