Gemeente Noordwijkerhout


Praktijkdag voor jonge autorijders

De gemeente Noordwijkerhout organiseert in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) op zaterdag 25 september 2010 The DriveXperience. Dit is een leerzame "Praktijkdag voor Jonge Autorijders" die tussen de 3 maanden en 2 jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald en sindsdien rijervaring hebben opgedaan. Door jonge autorijders meer praktijkervaring te bieden, wil de gemeente de veiligheid in het verkeer verbeteren.

Dagprogramma praktijkdag

De dag is ingedeeld in drie onderdelen:

1. Praktijkrit rijden (Road Xperience)
Tijdens een praktijkrit door de wijde omgeving ervaart de deelnemer hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er nog zijn te behalen. Tijdens een 2,5 uur durende praktijkrit door de wijde omgeving wisselen de deelnemers elkaar af aan het stuur en beoordelen zij elkaar op de rijstijl. Dit allemaal onder begeleiding van een ervaren coach.

2. Noodstops op spiegelgladde mobiele baan (Track Xperience) Bij dit onderdeel rijden de deelnemers met de auto op een gladde mobiele baan en maken verschillende noodstops, schatten stopafstanden in en ondervinden hoe verraderlijk het gedrag van de auto op verschillende soorten wegdek is. Ze ervaren de werking van het ABS remsysteem bij diverse snelheden op stroef en spiegelglad wegdek.

3. Alcohol en drugs (Xperience Xchange)
Het derde onderdeel op deze dag is een groepsdiscussie over de werking van alcohol en drugs in het verkeer en hoe je daarmee kunt omgaan. Deze discussie staat onder begeleiding van een verkeer- en alcoholdeskundige op dit gebied.

Aan het einde van de dag ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van deelname.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.thedrivexperience.nl Op deze site staat ook aanvullende informatie over deze praktijkdagen. Het maximum aantal deelnemers is 40. Zij worden geselecteerd op volgorde van aanmelding. Aanmelden kan tot 23 september 2010.

Locatie

Deze praktijkdag voor jonge autorijders vindt plaats op het terrein van Heemskerk Straatreiniging BV op de Walserij 11 te Noordwijkerhout en begint om 9.00 uur. Uiterlijk 16.00 uur wordt de dag afgesloten. KIA Noordwijkerhout stelt de auto's voor deze dag beschikbaar en de gemeente Noordwijkerhout biedt de broodjeslunch aan.