1e Zwerfhondenconferentie in Nederland


UTRECHT, 20100817 -- Op 25 september 2010 vindt een unieke gebeurtenis plaats in de Universiteit Utrecht: de eerste zwerfhondenconferentie in Nederland, bedoeld voor alle Nederlandse stichtingen die zich het lot van buitenlandse zwerfhonden aantrekken.

In Nederland bestaan inmiddels meer dan 100 stichtingen die zich inzetten voor zwerfhonden in het buitenland. In landen als Roemenië, Bulgarije, Spanje en Griekenland worden honden gezien als ongedierte en ook op die manier door de overheden bestreden. Vergiftiging, verhongering, ophanging en verwaarlozing van deze viervoeters is aan de orde van de dag. Jaarlijks worden alleen al binnen de Europese Unie honderdduizenden honden op afschuwelijke wijzen door overheden gedood.

De conferentie wordt georganiseerd door Stichting Dierennood en Nathalie Klinge, vrijwilligster bij de Roemeense stichting SOSDogs.

Het doel van de conferentie is om ervaringen uit te wisselen en door middel van lezingen van experts de stichtingen en hun talrijke vrijwilligers te helpen de zwerfhondenproblemen lokaal op te lossen.

Zo zullen er lezingen worden gehouden op het gebied van educatie, fondsenwerving, castratieprojecten en wetgeving met betrekking tot dierenwelzijn. Sprekers zijn onder andere Petra Sleven, hoofd fondsenwerving van Stichting AAP, Noor Evertsen van Stichting Dier en Recht en Nathalie Klinge van SOSDogs.

Deelname kost ¤ 15,00 inclusief lunch. Voor meer informatie en inschrijving zie de website: www.zwerfhondenconferentie.nl

Ook studenten diergeneeskunde en andere belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom.





Ingezonden persbericht