Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Ronald Snijders voegt nieuw genre aan het theaterlandschap toe


Amsterdam, 17 juni 2010

Ronald Snijders voegt met 'Verkeerde Benen' een nieuw genre aan het theaterlandschap toe, dat het best te omschrijven als een 'absurdistische voorleesperformance'. Zijn teksten houden het midden tussen associatieve achtbaanpoëzie, gestoorde televisietaal en psychedelisch proza. Geen vast uitgestippelde rondleiding maar een van de hak op de tak springende ervaring, waarbij de meest bizarre beelden in moordend tempo voorbij trekken. Absurdist Snijders neemt zijn toebehoorders mee op een krankzinnige trip door zijn hoofd.

Ronald Snijders is bekend als presentator van het VPRO televisieprogramma 'De Staat van Verwarring' en het fictieve actualiteitenprogramma 'Binnenland 1' dat uitgezonden werd rondom het echte nieuws op Radio 1. Tevens publiceerde Snijders, samen met Fedor van Eldijk, 'Een Normaal Boek' (2006) en 'Binnenland 1' (2009) en is hij beheerder van de weblog van Stichting Absurd Nederland.

'Verkeerde Benen' gaat in première op zaterdag 25 september 2010 in Theater Bellevue te Amsterdam. Afgelopen jaar waren try-outs van de voorstelling onder andere te zien op Crossing Border, het Amsterdam Comedy Festival en iedere eerste donderdag van de maand in Theater Perron te Amsterdam.

Deze zomer publiceert het Vlaamse televisietijdschrift Humo een driedelig feuilleton van 'Binnenland 1'. 'Humo is voor Nederlandse schrijvers de ideale springplank naar het Vlaamse publiek', aldus Snijders. Arnon Grunberg, Gummbah, Kees van Kooten en Jan Mulder schreven eerder voor het blad.

De pers over Ronald Snijders:

"Hilarisch, uniek en onmisbaar. Voor wie nooit meer een motbui wil zien zonder aan duizenden slecht dichtgedraaide kraantjes te denken." Lucky Fonz III voor Hard//Hoofd

Voor alle tourdata klik hier, voor meer informatie:

http://www.absurd.nl/

http://twitter.com/NormaleMensen

http://www.facebook.com/NormaleMensen



Ingezonden persbericht