Gemeente Hoorn

Burendag: budget voor een goed idee voor de buurt

25 september 2010 is het voor de vijfde keer Burendag, een initiatief van onder andere het Oranjefonds. Het thema van dit jaar luidt: een goed idee voor de buurt. Net als vorig jaar ondersteunt de gemeente Hoorn de Burendag. Inwoners van Hoorn met een goed idee voor de buurt kunnen geld aanvragen uit het buurtbudget.

Het buurtbudget is een geldbedrag bedoeld voor initiatieven in Hoorn die het wonen in een straat, buurt of wijk prettiger maken. In totaal is er jaarlijks in Hoorn 50.000 euro te besteden. De gemeente Hoorn en IntermarisHoeksteen hebben dit geld beschikbaar gesteld. Het budget is bedoeld voor bewoners die zelf iets ondernemen. Voor een buurtfeest is het maximale bedrag 250 euro, voor overige aanvragen is het maximum 1.500 euro.

Voorwaarden aanvraag Inwoners van Hoorn kunnen een aanvraag doen voor het buurtbudget als de activiteit: het wonen in de straat, buurt of wijk prettiger maakt; de contacten tussen straat-, buurt- of wijkbewoners bevordert; gesteund wordt in de straat, buurt of wijk; door de aanvrager en andere buurtbewoners zelf wordt uitgevoerd; niet botst met het gemeentelijke beleid; niet valt onder het normaal onderhoud door de gemeente.

Indienen aanvraag Alle inwoners van Hoorn ontvangen volgende week een aanvraagformulier in de bus. Dit formulier moet volledig worden ingevuld en opgestuurd naar: gemeente Hoorn, bureau Wijkzaken, Postbus 603 1620 AR Hoorn. Het aanvraagformulier kan ook worden ingevuld op de website www.hoorn.nl. Overigens kan men, naast activiteiten voor Burendag, het hele jaar door aanvragen indienen, zolang er geld beschikbaar is.

Meer informatie Voor vragen over of ondersteuning bij de aanvraag: bureau Wijkzaken: (0229) 252902 of wijkzaken@hoorn.nl.