KNHS

Anky van Grunsven scoort persoonlijk record op WEG 25 september 2010
Anky van Grunsven - Whizashiningwalla BB

LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Voor Nederland was Anky van Grunsven (Erp) met Whizashiningwalla BB de eerste Nederlandse ruiter die op de Wereld Ruiterspelen in Kentucky van start ging. Reining is met name in de USA een hele grote sport, maar de tribunes waren in de ochtenduren amper gevuld. Toen Anky echter binnenreed stroomde de deelnemerstribune met in het oranje geklede Nederlandse deelnemers vol, die allen Anky met luide stemmen aanmoedigden. Anky realiseerde een score van 211 punten, waarmee ze een persoonlijk record neerzette.

Rieky Young (Vorstenbosch), de trainster van Anky, reageerde uiterst positief. "Ik ben kei tevreden, want Anky had gedurende de gehele wedstrijd heel veel controle. De cirkels waren super, de overgangen van de grote naar de kleine cirkels waren heel goed, net als de stops", aldus Young, die ook een paar puntjes had gezien die nog voor verbetering vatbaar zouden zijn. "De beide spins hadden iets beter gekund en dan vooral had de snelheid iets hoger kunnen zijn. Ook had de laatste stop net iets beter gekund, maar ze heeft geen enkele penalty gescoord. Voor mij heeft Anky echt boven verwachting gepresteerd", aldus Young.
Teamlid Hubertus Heule is onder de indruk geraakt van de prestatie van Anky. "Zij heeft een perfecte rit gereden, waarbij ze geen enkele fout heeft gemaakt. Deze prestatie geeft aan het gehele team vertrouwen en dit is een super begin", aldus Heule.

Anky was zelf ook tevreden over haar rit. "Gaaf hè? Een persoonlijk record te scoren op een wereldkampioenschap! Ik heb echt nog nooit zo goed gereden en hoop toch zeker dat deze rit voldoende is om dinsdag opnieuw van start te mogen gaan. Voor mij was duidelijk dat ik de risico's in de rit niet uit de weg wilde gaan en dat deed ik ook niet. Ik ben heel erg tevreden over wat wij hebben gepresteerd!", aldus een stralende Anky van Grunsven.

Opvallend was dat naast de gehele Nederlandse equipe ook diverse dressuurcoryfeeën naar het reiningstadion waren gekomen om niets te missen van dit WK debuut van Anky. Zo hebben bijvoorbeeld de dressuurjuryleden Linda Zang en Evi Strasser en trainer Jürgen Kosschel gemakkelijk een plaatsje op de tribune weten te vinden.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: http://www.alltechfeigames.com/

Tussenstand individueel reining na 1e onderdeel:


1) T. McQuay (USA) - Hollywoodstinseltown - 220.50
2) M. Mühhlstätter (Oos) - Wimpys Little Buddy - 219.50
3) A. Gonzalez Barragan (Mex) - Custom Harley - 214.00 5) Anky van Grunsven (Erp) - Whizashiningwalla BB - 211.00

Foto's Anky van Grunsven en oranje supporters door: www.melissen.net