Algemene omroepvereniging AVRO


Hilversum, 25-09-2010

EERSTE VIER FINALISTEN AVRO JUNIOR SONGFESTIVAL BEKEND

Kijkers thuis kunnen nog tot zondag 24.00 uur stemmen op hun favoriet

De eerste vier finalisten van het AVRO Junior Songfestival zijn bekend. Na twee spannende halve finales zijn Caylee, Donny, Mano en Senna& Anna rechtstreeks door naar de nationale finale op zaterdag 2 oktober. Phoebe & Stijn, Rosa, Pip, Merel & Quinty en Darcey maken door het winnen van een wildcard nog steeds kans op een plek in die finale; via juniorsongfestival.avro.nl kan iedereen vanaf nu stemmen op zijn of haar favoriet. Dit kan nog tot zondagavond 24.00 uur.

De finalisten zingen ook tijdens de grote finale live hun zelfgeschreven nummer waarna de kinderjury, de vakjury en de kijkers thuis bepalen welke twee kandidaten rechtstreeks door gaan. De vakjury bestaat dit jaar uit Stacey Rookhuizen, Jamai en Yes-R. De kinderjury bestaat uit de finalisten van vorig jaar. De presentatie is in handen van Ewout Genemans.

Per halve finale zijn er twee finalisten rechtstreeks door naar de finale. Daarnaast wordt er onder de 'afvallers' nog een wildcard vergeven; via juniorsongfestival.avro.nl kan iedereen direct na de tweede halve finale stemmen op zijn of haar favoriet. Degene met de meeste stemmen mag alsnog door naar de finale. Gedurende de nationale finale bepalen de kinderjury, de vakjury en de kijkers thuis wie Nederland mag vertegenwoordigen bij de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival in Minsk.

Bezoek voor meer informatie: juniorsongfestival.avro.nl.

Zaterdag 2 oktober, nationale finale AVRO Junior Songfestival om 19.00 uur bij de AVRO op Z@pp. Zaterdag 20 november, internationale finale Eurovisie Songfestival om 20.15 uur bij de AVRO op Nederland 3.


---