Prinses Maxima en Prins Willem Alexander bezoeken Burendag. 25/09/2010 18:35

Oranje Fonds

Persbericht
Recordaantal buren in actie gekomen op Burendag

- Prinses Maxima en Prins Willem-Alexander bezoeken twee buurten in Leusden -

Utrecht, 25 september 2010 - Nederland vierde zaterdag voor de 5e keer Burendag, op initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Een recordaantal buren voerde duizenden goede ideeën voor hun buurt uit, die ze in de afgelopen weken bedacht hebben. Naar verwachting hebben meer dan 1,1 miljoen mensen Burendag gevierd. Zo'n 2500 buurten vroegen bij het Oranje Fonds een vergoeding aan voor hun buurtplan. In totaal heeft het Oranje Fonds 1 miljoen euro uitgegeven aan goede Burendag ideeën. Een aantal buren in Leusden kregen onverwacht bezoek van Prinses Maxima en de Prins van Oranje, beschermpaar van het Oranje Fonds.

Hoog bezoek in Leusden
Samen met de burgemeester van Leusden en de directeuren van Douwe Egberts en het Oranje Fonds bezochten zij twee actieve buurten in Leusden, waar de Prins van Oranje officieel de Olympische Buurtspelen opende en Prinses Maxima vier-op-een rij speelde met een aantal buurtkinderen.

Een goed idee voor de buurt
De initiatiefnemers, Douwe Egberts en het Oranje Fonds, organiseerden de afgelopen weken zo'n 150 Buurt Brainstorms door het hele land. Duizenden ideeën werden, onder het genot van een goede kop koffie, bedacht en inmiddels uitgevoerd.

Top 3 meest populaire ideeën voor Burendag

1. Een actieve sport- en spelmiddag met de buurt

2. Schoonmaken en opfleuren van de buurt

3. Samen met de buurt creatief aan de slag

Burendag nationale feestdag
Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren dit jaar al weer voor de 5e keer Burendag op zaterdag 25 september. Het thema dit jaar is: Burendag; een goed idee voor de buurt! Douwe Egberts inspireert buren om, onder het genot van een heerlijke kop koffie, zo veel mogelijk ideeën te bedenken die de buurt nog leuker maken. Koffie verhoogt de alertheid en houdt je scherp. Dat zijn twee ingrediënten voor goede ideeën. Kortom: goede ideeën beginnen met goede koffie.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Daarom kreeg iedereen met een goed idee voor een leukere buurt tot 500,- euro om het op Burendag uit te kunnen voeren. Prinses Màxima en de Prins van Oranje zijn beschermpaar van het Fonds. Beide organisatoren hebben als doel mensen in Nederland dichter bij elkaar te brengen.

Noot aan de redactie (niet bestemd voor publicatie)
Voor uitgebreid beeldmateriaal en meer informatie over Burendag kunt u kijken op www.burendag.nl onder pers, of contact opnemen met ondergetekenden.

Jonne Boesjes, woordvoerder Oranje Fonds, tel. 06-10 552 484 Mylene Heystek, woordvoerder Douwe Egberts, tel. (030) 2978 227

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.burendag.nl