Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leeuwarden, 29 juni 2010

Eerste namen Freeze Festival 2010 bekend

Het Nederlandse Pestilence is metalheadliner van het veertiende Freeze Festival. Ook het Belgische Psycho 44 zal op Freeze haar opwachting maken. Daarnaast is er weer plaats voor regionale helden als Alpine Pack, The Heatmachine en Make Believe én is er overdag weer een gratis toegankelijk buitenpodium. Het Freeze Festival vindt plaats op zaterdag 25 september in alle zalen van Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. In totaal staan er meer dan veertig namen op het programma.

De succesvolle Nederlandse metalband Pestilence geniet al ruim twee decennia geruime bekendheid in binnen- en buitenland. Programmeur Sjoerd Bootsma: "De mannen van Pestilence zijn de godfathers van de Nederlandse deathmetal, en dus de perfecte metalheadliner." De Belgen van Psycho 44 wonnen onlangs talentenjacht Vi.be On Air van Studio Brussel. "Punkrock om motherfucker tegen te zeggen", aldus de jury van de Humo Rock Rally, waar ze in de finale stonden.

Naast enkele nationale en internationale bands staan er op het Freeze Festival ook regionale helden op de podia. Zo zullen onder andere Alpine Pack (winnaar Kleine Prijs van Friesland), Sincerus en Noir van zich laten horen. Ook A Liquid Landscape, Highway 54, The Heatmachine, Audio Adam en Barry Nice and the Nice Guys treden op. Daarnaast staat ook in 2010 het internationale uitwisselingsprogramma Excite en het talententraject Freesonica garant voor bijzondere bands. Deze en andere namen worden in een later stadium bekend gemaakt.

Het Freeze Festival is sinds 1997 hét staalkaartfestival van de Friese popmuziek en een trefpunt van alles wat in de provincie aan poptalent rondloopt. Daarnaast wordt de line-up aangevuld met aansprekende namen uit binnen- en buitenland. Op het festival komen alle stijlen en genres aan bod, van keiharde metal tot dansbare pop, van zachtaardige folk tot rebelse hiphop: op het Freeze Festival valt het allemaal te beleven.

Stichting Friesland Pop organiseert het Freeze Festival in samenwerking met Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een volwassen muziekfestival, waar ook ruimte is voor speciale crossoverprojecten met andere kunstvormen, zoals film, fotografie en theater.

http://www.freezefestival.nl

/////