Ingezonden persbericht


Fandag populaire TV serie Flikken Maastricht

Zaterdag 25 september 2010: Flikkendag Maastricht

MAASTRICHT - Op zaterdag 25 september wordt rondom de populaire televisieserie Flikken Maastricht voor de tweede keer een Flikkendag georganiseerd. Van 11.00 tot 17.00 uur bruist het centrum van Maastricht weer als nooit tevoren. Alle (regionale)hulp- en veiligheidsdiensten geven acte de présence op o.a. de Markt, het Vrijthof en de Maasboulevard. Jong én oud kunnen tijdens deze dag kennis maken met het werk van de politie, brandweer, ambulancedienst en Koninklijke Marechaussee. Flikkendag krijgt zelfs een Europees tintje, want ook collega-hulpverleners uit zowel België en Duitsland zullen hierbij aanwezig zijn. Naast de vele demonstraties, spectaculaire presentaties, unieke activiteiten én het avontuurlijke Flikken Maastricht spel kunnen de fans natuurlijk ook de cast van Flikken Maastricht bewonderen. Kortom, het wordt een dag vol 'Flikkenactie' met rondvliegende helikopters, snuffelende speurhonden, duikers en razende speedboten.

Vanaf 11.00 tot 17.00 uur kan men kijken naar de spectaculaire presentaties van de regionale hulpdiensten of zelf actief deelnemen aan een van de talrijke randactiviteiten. Zo wordt het Vrijthof omgedoopt tot politieplein, waar de Politie Limburg-Zuid en de Koninklijke Marechaussee met collega's uit België en Duitsland doorlopend demonstraties en presentaties geven met o.a. diensthonden, het Biketeam en YPR Rupsvoertuigen. Voor iedereen die altijd al eens een brandweerslang heeft willen bedienen, staat Brandweer Zuid-Limburg (samen met de ambulancedienst GGD /GHOR Zuid-Limburg) paraat op de (Vis)Markt. Bij de Onze Lieve Vrouwewal/de Boompjes zijn de politiepaarden- en honden én de landingsplek van de politiehelikopter te vinden. Op de Maas zorgen o.a. de boten van Politie Limburg-Zuid, Korps Landelijke Politie Diensten, Politie Keulen, de Reddingsbrigade, Rijkswaterstaat, de Groene Brigade en de waterskiteams Maastricht voor de nodige wateractie en diverse rondvaarten. Wie wil bew ijzen een echte Maastrichtse flik te zijn, dient beslist deel te nemen aan het Flikken Maastricht spel.

Om 13.30 uur zal de cast van de populaire Tv-serie - Victor Reinier, Angela Schijf, Oda Spelbos en Sergio Romero IJssel, alias Floris Wolfs, Eva van Dongen, Marion Dresen en Romeo Sanders - op spectaculaire wijze hun opwachting maken via de Maas. Vervolgens worden ze door de muzikale klanken van politiekapel Drums & Pipes begeleid richting het Vrijthof, waar de politiechefs van Maastricht en Gent ze zullen verwelkomen. De Politie Gent, de bedenkers van de serie Flikken en de Flikkendag Gent, draagt dan tevens het estafettestokje over aan de Politie Limburg-Zuid. Om 16.30 uur zullen Floris, Eva, Marion en Romeo de Flikkendag onder de nodige muzikale begeleiding feestelijk afsluiten op het Vrijthof.

Flikken Maastricht
Flikken Maastricht is gebaseerd op de Vlaamse hit Flikken, die tien seizoenen in België heeft gelopen. De Nederlandse / Maastrichtse versie wordt naar idee van producent Reinout Oerlemans gemaakt en ging 3 september 2007 in première bij de TROS. Gezien de succesvolle Flikken (fan)dagen in Gent kon een vergelijkbare Flikkendag in Maastricht natuurlijk niet uitblijven. Dat Flikken Maastricht een succesvolle tv-serie is blijkt wel uit het feit dat gemiddeld 1,5 miljoen kijkers afstemmen op de serie en het programma waarderen met een 7,9. Een ongekend hoog 'rapportcijfer' voor een dramaserie. Vandaar dat er een vijfde reeks komt van de succesvolle politieserie met Angela Schijf en Victor Reinier. De TROS heeft opdracht gegeven om 10 nieuwe afleveringen te maken. De opnames hiervoor zijn inmiddels in volle gang.

Flikkendag Maastricht wordt georganiseerd door de Politie Limburg-Zuid in samenwerking met de Brandweer Zuid-Limburg, ambulancedienst GGD /GHOR Zuid-Limburg, Koninklijke Marechaussee, collega-hulpverleners uit België en Duitsland, de Gemeente Maastricht en VVV Maastricht. Kijk voor meer informatie op www.flikkendagmaastricht.nl .