Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Leeuwarden, 30 augustus 2010

DJ Afrika Bambaataa hoofdact op Freeze Festival

De legendarische hiphop- en electro-pionier Afrika Bambaataa is de internationale headliner van Freeze Festival 2010. Hij zal een twee uur lange dj-set verzorgen. Daarnaast wordt de line-up aangevuld door aanstormend en gevestigd talent - zowel lokaal als (inter)nationaal. Het Freeze Festival wordt op 25 september gehouden in Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden.

Voluit moet Afrika Bambaataa aangekondigd worden als 'DJ Afrika Bambaataa. The Amen-Ra of Universal Hip Hop Culture, Father of the Electro-Funk Sounds (KLB)'. Al in de vroege jaren 70 legde hij in New York de kiem van de huidige hiphopcultuur. Hij was in 1982 de eerste die met voornaamste rappers, dansers, artiesten en dj's uit New York op hiphoptournee ging buiten Amerika. Zijn beroemdste en meest invloedrijke nummer is 'Planet Rock', dat vooruitliep op electro en techno.

Naast Afrika Bambaataa staat er een groot aantal andere namen op het programma. Daaronder zijn Ska3, Shaking Godspeed, Disintegrate, The Heatmachine, Kleine Prijs-winnaar Alpine Pack, A Silent Express en My Girlfriend Is My Weapon, dat hier het afscheidsconcert geeft. Verder spelen er de Nederlandse groepen Woost en MakeBelieve, Psycho 44 en Willow uit België en de Schotse band The Side. De herrezen death metal-band Pestilence is metalheadliner.

Het Freeze Festival vindt plaats in alle zalen van Stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. 's Middags begint het festival met een gratis toegankelijk buitenpodium op het Mata Hariplein. Om 20:00 uur worden de deuren van de stadsschouwburg geopend.

http://www.freezefestival.nl

/////

Noot voor de redactie,