Ingezonden persbericht


Meest populaire Burendag idee is 'Actieve sport- en spelmiddag met de buurt'. Provincie Zuid-Holland bedenkt tot nu toe meeste ideeën.

Utrecht, 6 september 2010 - In aanloop naar Burendag op 25 september, bedachten buren al duizenden initiatieven voor een leukere buurt. De top 3 van ideeën op dit moment is:
1. Een actieve sport- en spelmiddag met alle buren
2. Het schoonmaken en opfleuren van de buurt
3. Samen met de buurt creatief aan de slag! Opvallend is dat de provincie Zuid-Holland tot nu toe verreweg de meeste ideeën heeft bedacht. Het is echter nog niet te laat om mee te doen. Het Oranje Fonds heeft nog geld beschikbaar voor buurtbewoners met een goed idee dat op Burendag wordt uitgevoerd. Tot 17 september kunnen nog aanvragen voor een bijdrage tot 500 Euro worden gedaan.

De komende weken organiseren Douwe Egberts en het Oranje Fonds nog tientallen Buurt Brainstorms. Tijdens een brainstorm sessie worden buren aan de hand van professionele brainstormtechnieken geholpen om goede ideeën voor hun buurt te bedenken. De locaties zijn te vinden via Burendag.nl. Wie nog inspiratie nodig heeft, kan ook op deze site terecht om ideeën van andere buren te bekijken. Zo bedacht een buurt in Austerlitz het grappige idee van een 'buren hobby workshop'. Ook is het mogelijk via de website het aanvraagformulier te downloaden voor een bijdrage van het Oranje Fonds.

Een goed idee voor de buurt
Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren dit jaar al weer voor de 5e keer Burendag op zaterdag 25 september. Het thema dit jaar is: Burendag; een goed idee voor de buurt! Douwe Egberts inspireert buren om, onder het genot van een heerlijke kop koffie, zo veel mogelijk ideeën te bedenken die de buurt nog leuker maken. Koffie verhoogt de alertheid en houdt je scherp. Dat zijn twee ingrediënten voor goede ideeën. Kortom: goede ideeën beginnen met goede koffie.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Daarom krijgt iedereen met een goed idee voor een leukere buurt tot 500,- euro om het op Burendag uit te kunnen voeren. Het Oranje Fonds heeft in totaal 2 miljoen euro beschikbaar. Via www.burendag.nl kan iedereen zijn idee indienen en geld aanvragen.

NOOT AAN REDACTIE:

Voor beeldmateriaal en meer informatie over Burendag kunt u kijken op www.burendag.nl onder pers, of contact opnemen met ondergetekenden. Jonne Boesjes, woordvoerder Oranje Fonds, telefoonnummer (030) 2339 344 Mylene Heystek, woordvoerder Douwe Egberts, telefoonnummer (030) 2978 227