Gemeente Soest

Vliegbasis Soesterberg opent op 25 en 26 september haar hekken

15 september 2010

Maak kennis met Vliegbasis Soesterberg tijdens de Week van het Landschap. Soesterberg

Tijdens dit natuur- en cultuurfestival op zaterdag 25 en zondag 26 september openen shelters en bunkers hun deuren voor de eerste keer voor het publiek en u kunt wandelen over de enorme start- en landingsbaan.

U krijgt dit weekend een bijzondere momentopname te zien in de transformatie van militaire vliegbasis naar natuur- en wandelgebied.

In voormalige shelters van de F-15's, op de landingsbaan en in munitiebunkers is een natuur- en cultuurfestival. Theater, exposities, demonstraties, excursies en een kijkje in het militaire verleden: ontdek het zelf tijdens de Week van het Landschap.

De toegang tot het terrein is gratis. Op een aantal plaatsen zijn tegen een geringe vergoeding theatervoorstellingen te bezoeken en voor de kinderen is er een workshop Vliegers maken.

Reserveren

Reserveren wordt aanbevolen!

Ga naar www.utrechtslandschap.nl voor het actuele programma en uw reservering.

De Week van het Landschap is een samenwerking met Vrede van Utrecht en Centrum Beeldende Kunst Utrecht. Met dank aan Provincie Utrecht en gemeente Soest en gemeente Zeist, partners in Hart van de Heuvelrug.

RadioBaken

Kunstenaar Robbert van der Horst rijdt vanaf half juli rond met zijn caravan op zoek naar de mooiste verhalen en geheime lagen van het landschap. Door ontmoetingen met de bewoners en speurtochten in de archieven krijgt RadioBaken langzaam vorm.

Tijdens de Week van het Landschap, verschijnt op de landingsbaan het radiostation met daar omheen zeven kleine ontvangsthuisjes. In acht uitzendingen ontrafelt Van der Horst samen met zijn gasten deze paar honderd vierkante meter Nederland.