Gemeente Achtkarspelen

Buitenpost, 17 september 2010

Burendagontbijt voor alle inwoners van Achtkarspelen College en raad serveren 25 september ontbijt in Surhuisterveen

De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Achtkarspelen nodigen alle inwoners van de gemeente uit voor een gezamenlijk ontbijten op Burendag. Inwoners van Achtkarspelen kunnen zo kennismaken met politici en bestuurders van hun gemeente, ideeën onder de aandacht brengen en meepraten over de toekomst van hun gemeente.

Het ontbijt vindt plaats op 25 september in de Dikke Draai in Surhuisterveen. Iedereen die dat wil mag aanschuiven tussen 09:00 en 11:00 om gezellig een beschuitje of een eitje te eten met het gemeentebestuur. Deelname aan het ontbijt is gratis.

Om een inschatting te kunnen maken van het aantal deelnemers van het ontbijt, vraagt de gemeente aan belangstellenden om zich vooraf op te geven via de gemeentelijke website (www.achtkarspelen.nl) of door de bon uit de gemeentelijke informatiepagina in De Feanster in te vullen en op te sturen.

Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. Het thema van Burendag is dit jaar 'Een goed idee voor de buurt'. Overal in het land zijn en worden Buurt Brainstorms georganiseerd om tot goede ideeën te komen. Op Burendag worden de ideeën uitgevoerd, eventueel met een bijdrage van maximaal ¤ 500 van het Oranje Fonds.