Ingezonden persbericht


Groot Kinderfeest en rommelmarkt op De Wagenwerkplaats

Zaterdag 25 september is het feest op De Wagenwerkplaats in Amersfoort. Circus Amersfoort, de Verkeerstuin en de Wagenspeelplaats organiseren samen een rommelmarkt en een groot kinderfeest. De rommelmarkt begint om 10:00. Van 12:00 uur tot 16:30 uur zijn er circus-workshops, een demonstratie van de verkeerstuin, oud-hollandse spellen en een speciaal springkussen. Bij de popcorn- en suikerspinkraam mogen kinderen gratis popcorn en suikerspinnen maken; zolang de voorraad strekt. De rommelmarkt en het Kinderfeest zijn te bereiken via de nieuwe ingang van de Wagenwerkplaats, ten hoogte van Soesterweg 390 (tegenover de fietsenwinkel v.d. Bunt). Met het grote kinderfeest op De Wagenwerkplaats vieren drie nieuwe organisaties op De Wagenwerkplaats hun samenwerking. Circus Amersfoort, de Verkeeerstuin en de Wagenspeelplaats laten op die dag zien dat zij voortaan samen optrekken en gebruik maken van elkaars locatie en mogelijkheden. Tussen 12:00 uur en 13:00 uur zal wethouder Mirjam Barendregt twee borden onthullen. Een bord waarmee de samenwerking van de drie partijen definitief wordt en een bord waar de belangrijkste regels van de verkeerstuin op zullen staan. De beide borden worden op een voor De Wagenwerkplaats historische manier geplaatst, namelijk op twee originele stootblokken.

Met de onthulling wordt voor het jeugdcircus van Amersfoort een nieuw onderkomen op de Wagenwerkplaats in Amersfoort een feit! Een leegstaande hal, waar tot voor kort treinen werden gerepareerd, zal naar een ontwerp van agNOVA Architecten worden verbouwd tot Circus, compleet met piste, loges en een snoepkraam. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen hier terecht om te leren hoe je zelf circusartiest wordt. Het Circus zal nauw samenwerken met de naastgelegen speeltuinvereeniging Wagenspeelplaats en met de verkeerstuin Wagenwerkplaats. Het ontwerp van agNOVA architecten is erop gericht dat deze initiatieven gebruik kunnen maken van elkaars faciliteiten, kennis en mogelijkheden. Circus Amersfoort wil een belangrijke verbindende rol gaan vervullen in de wijk het Soesterkwartier en heeft nauw contact met het onderwijsveld van Amersfoort. Er zijn besprekingen gaande met ROC Midden-Nederland, het Prismacollege, MAVO Muurhuizen, het Farel College en het Corderius College. Deze organis aties voor MBO en VMBO willen hun opleiding ook richten op de kunstzinnige of culturele sector. Circus Amersfoort biedt met de nieuwe huisvesting de mogelijkheid om aan deze wens tegemoet te komen. De Nederlandse Spoorwegen geeft aan dat ze bijzonder blij is met de komst van Circus Amersfoort naar de Wagenwerkplaats. De komst van deze nieuwe partijen op de Wagenwerkplaats sluit naadloos aan bij de visie die NS heeft voor dit gebied: de kern van de Wagenwerkplaats moet de komende jaren uitgroeien tot een broedplaats van creatieve, educatieve en culturele ondernemingen.

Het initiatief de Verkeerstuin is een educatief project, waarin kinderen in de praktijk kunnen oefenen om zich veilig in het verkeer te bewegen. Dit inititaief van agNOVAarchitecten wordt ondersteund door Veilig Verkeer Nederland.

De Wagenspeelplaats is een natuurspeeltuin waar kinderen naar harte lust kunnen spelen in een natuurlijke omgeving. Wie heeft vroeger niet in braakliggend terrein gespeeld en daar de mooiste avonturen beleefd? De Wagenspeelplaats, een onderdeel van het Groene Spoor, geeft kinderen weer die ervaring. Op 25 september is er tevens in de morgen een klusdag, waarbij de buurtbewoners de speeltuin verder vorm gaan geven. Ook u bent van harte welkom.

Het programma

Om 10:00 uur begint de dag met de start van een overdekte rommelmarkt in het gebouw van Circus Amersfoort t.b.v. de verbouwing van hun pand op de wagenwerkplaats. Er is veel speelgoed, curiosa, stoelen, boeken,koffie, thee, koek en circusspelen. Tevens krijgt u de gelegenheid een film van het ontwerp voor het gebouw van Circus Amersfoort te bekijken. Heeft u nog spullen die u kwijt wilt dan kunt u die op vrijdag 24 september tussen 16:00 en 20:00 afleveren. Van 12:00 uur tot 16:30 uur is er een Groot Kinderfeest, dat gratis toegankelijk is . Er is voor iedereen genoeg te beleven: circus-workshops, een demonstratie van de verkeerstuin en oud-hollandse spellen. Bij de popcorn- en de suikerspin-kraam mogen kinderen gratis popcorn en suikerspinnen halen; zolang de voorraad strekt. Op een geweldig springkussen kunnen de kinderen hun energie kwijt. Kortom een middag die vol plezier zal zijn. De locatie van de rommelmarkt en het Groot Kinderfeest is op De Wagenwerkplaats. De ingang van de Wagenwerkplaats is ten hoogte van Soesterweg 390 (tegenover de fietsenwinkel v.d. Bunt). De dag is een aanrader voor alle Amersfoorters, alle bewoners van het Soesterkwartier en voor ieder die met bewondering wil kijken naar het terrein waar vroeger treinen en treinstellen reden en waar nu mensen, jong en oud, in een inspirerende omgeving mogen genieten. Voor de drie betrokken organisaties geldt De Wagenwerkplaats als het tweede centrum van Amersfoort. Zij hebben de ambitie om gezamenlijk een rangeerterrein voor jongeren te maken met volop keuze en voor elk wat wils. Voor meer informatie: www.circusamersfoort.nl. en www.wagenspeelplaats.nl