NOC*NSF


Arnhem, 19 september 2010

Paralympische Talentdag 25 september op Papendal

NOC*NSF en de bonden zijn op zoek naar Paralympisch Talent!

Op zaterdag 25 september wordt voor de tweede keer een Paralympische Talentdag georganiseerd op Nationaal Sportcentrum Papendal. Na het succes van de eerste Paralympische Talentdag in 2009, waar ruim 50 sporters aan deelnamen, hopen we dit keer op een deelname van 60 sporters.

Deze potentiële Paralympische talenten uit heel Nederland nemen deel aan diverse sporttesten en trainingen om te kijken of hun Paralympische ambities reëel zijn en of zij kans hebben een intensief topsport traject in te gaan.

U bent van harte welkom deze dag bij te wonen. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan bent u vanaf 10.00 uur van harte welkom in het Sportcafé op Nationaal Sportcentrum Papendal in de sporthal (tegenover het NOC*NSF kantoor). Wilt u uw komst uiterlijk vrijdag 24 september 12.00 uur doorgeven via mail lieske.libregts@noc-nsf.nl of telefoon 026-4834660.

Het programma op 25 september is als volgt:
10.00 uur Ontvangst
10.15 uur Welkom door Chef de Mission André Cats
10.25 uur Stand van zaken Talentinstroom en
Paralympische Spelen Londen 2012
11.00 uur Wisselmoment sporters
11.30 uur Sporten bekijken
12.30 uur Lunch

Uiteraard bestaat de mogelijkheid om na afloop van de bijeenkomst één op één interviews af te nemen met André Cats, Chef de Mission Nederlands Paralympisch Team. De eerste Paralympische Talentdag lijkt vooralsnog succesvol te zijn gezien de doorstroming van een groot aantal deelnemers in de Paralympische sporten. André Cats praat u hier graag over bij.

Tevens heeft op een kleine twee jaar van de Paralympische Spelen Londen 2012 afgelopen week een werkbezoek aan Londen plaatsgevonden. Bij deze persuitnodiging is een foto van dit werkbezoek als bijlage toegevoegd. Op de foto ziet u de aanwezige Paralympische coaches, Chef de Mission André Cats en het Paralympische projectteam Paralympisch Londen 2012. De volgende coaches waren mee op werkbezoek in Londen: Jeanette Wolfs, Dressuur / KNHS, Mark Faber, bondscoach Paralympisch Zwemmen / KNZB. Michiel de Ruyter, Zitvolleybal / NeVoBo, Marcel Geestman, Voetbal 7 a side / KNVB, Eelke van der Wal, Wielrennen / KNWU en Johan Lieftink, Badminton / NBB.

Meer informatie over de Paralympische Talentdag is te vinden op www.paralympisch.nl.
-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem




NOC*NSF