Gemeente Alkmaar

Vernieuwde Spilstraat viert feest op Burendag

De bewoners van de Spilstraat vieren zaterdag feest. Niet alleen is het dan nationale Burendag, maar ook is de straat geheel vernieuwd. Wijkwethouder Gert-Jan Leerink en Pierre Sponselee, directeur van Woonwaard, zetten samen met bewoners van de Spilstraat de bloemetjes buiten en openen daarmee de vernieuwde straat officieel.

Het opknappen van de Spilstraat is in januari 2010 van start gegaan en maakt deel uit van het programma dat de sociale structuur en de leefbaarheid in de wijk De Mare aanpakt. Hierbij is vooral gelet op veiligheid en overzichtelijkheid in de wijk. Het ontwerp voor de Spilstraat is samen met de bewoners tot stand gekomen. Het planten van groen in oktober en het plaatsen van de speeltoestellen kort daarna vormen de sluitstukken van de werkzaamheden in de Spilstraat.

Samenwerking

De opgeknapte straat is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen gemeente Alkmaar, Woonwaard en bewonerswerkgroep Spilstraat.

Wijkwethouder Gert-Jan Leerink: "Juist op Burendag is het mooi om aandacht te schenken aan wat samen bereikt is. De werkgroep van bewoners uit de Spilstraat is heel actief geweest. Met als resultaat dat de bewoners zich prettig, veilig en thuis kunnen voelen in hun straat."

In navolging van de Spilstraat, start de gemeente begin volgend jaar met het opknappen van de Eilandenbuurt.