Ingezonden persbericht


Hilversum, donderdag 23 september 2010

EXCLUSIEF INTERVIEW MET PRINS FRISO IN BLAUW BLOED

Blauw Bloed, zaterdag 25 september om 19.30 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van Blauw Bloed heeft presentator Jeroen Snel een uitgebreid en exclusief interview met prins Friso. Hij woont en werkt in Londen en is af en toe voor werk in Nederland. Maar behalve op Koninginnedag zien we hem eigenlijk nooit. Blauw Bloed was vandaag dan ook graag bij de 'Green Challenge', een prijsuitreiking voor duurzame ondernemers. Prins Friso, die op zaterdag 42 jaar wordt, vertelt bij deze gelegenheid uitgebreid over zijn werk en hoe hij dit combineert met zijn privé-leven.

Verder aandacht voor de nieuwe film 'Majesteit'. Op 27 september gaat deze dramafilm over het leven en de dromen van koningin Beatrix in première. Blauw Bloed mocht een dagje meelopen tijdens de opnames en sprak ondermeer met hoofdrolspeelster Carine Crutzen, die onze vorstin in deze film vertolkt.

Uiteraard blikt Blauw Bloed uitgebreid terug op Prinsjesdag. Die verliep dit jaar bepaald niet vlekkeloos. Een verstoorde live-uitzending, een gestoorde man die een voorwerp naar de Gouden Koets gooide en een troonrede met verborgen boodschappen. In de studio praat presentator Jeroen Snel hierover met Pieter Klein Beernink, verslaggever Koninklijk Huis van De Telegraaf.

Alles op Prinsjesdag liep dus wat anders dan normaal. En toch is de derde dinsdag in september altijd de dag bij uitstek waar het protocol zegeviert. Protocoldeskundige Henrik de Groot nam ons de dag voor Prinsjesdag al mee naar het Binnenhof om ons alles te vertellen over de rituelen en tradities.

Daarnaast een verslag van de indrukwekkende bijeenkomst van de Stichting Dag Herdenken Geweldslachtoffers. Koningin Beatrix gedenkt hier zaterdag slachtoffers van geweld. Zij doet dit samen met ruim 500 nabestaanden en slachtoffers van geweldsdelicten. Ongetwijfeld zal de vorstin door haar aanwezigheid de nabestaanden een warm hart onder de riem steken.

En de kleur rood: deze is geliefd bij veel prinsessen en koninginnen. Niet iedereen kan een felrode of roze jurk of mantelpak evengoed hebben, maar de royals slagen er vaak heel goed in om een opvallend modestatement te maken in een knalrode outfit. ELLE-hoofdredactrice Cécile Narinx en imagodeskundige Zabeth van Veen bespreken de kleurkeuzes van de buitenlandse prinsessen.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed om 19.30 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel
---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht