Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - donderdag 23 september 2010

BioBattle: online game in 'real life'

Gemeente Amersfoort lanceert zaterdag 25 op het Sint Jorisplein en 26 september op Landgoed Schothorst de BioBattle: een online game die zich richt op jongeren (16-25 jaar). Het draait in de BioBattle om biodiversiteit en wel op een heel verleidelijke manier. De game is zo ontworpen dat jongeren kennis kunnen opdoen en tegelijkertijd ook uitgedaagd worden zelf een bijdrage te leveren aan behoud van biodiversiteit in de stad. Gedurende zes weken kunnen jongeren de game online en 'real life' spelen. Op vrijdag 19 november zal dé BioBabe en BioHunk van Amersfoort gekroond worden.

Vernieuwend
Het gebruik van nieuwe media biedt de gemeente Amersfoort meer mogelijkheden voor interactie en participatie. Met een traditionelere aanpak zou dat niet haalbaar zijn. Wethouder Van 't Erve: "Ik zie de BioBattle als een mooie pilot om te ontdekken of deze nieuwe aanpak werkt om (jonge) burgers te betrekken bij het gemeentelijk beleid."

Biodiversiteit
Biodiversiteit is de verscheidenheid aan planten en dieren. En die enorme rijkdom aan soorten verleent ons een groot aantal diensten, zoals het filteren van water, het aanmaken van zuurstof, het vruchtbaar maken van de bodem, het verminderen van het broeikaseffect, het beperken van overstromingen, of het bestuiven van fruitbomen. De biodiversiteit op aarde wordt ernstig bedreigd en daarom heeft de VN 2010 uitgeroepen tot internationaal jaar van de biodiversiteit. De gemeente Amersfoort wil ook actief een steentje bijdragen aan de wereldwijde doelstellingen. Dat doen we niet alleen: we trekken samen op met de Provincie Utrecht en de Coalitie biodiversiteit die ons initiatief steunen. Ook diverse Amersfoortse organisaties en bedrijven doen mee

BioBattle
De game bestaat uit verschillende levels. In level één kan de speler nog achter zijn computer blijven zitten, maar in de daaropvolgende levels zal de speler meer en meer worden uitgedaagd zelf in actie te komen om zijn of haar punten te behalen. Als een speler alle levels heeft doorlopen, maakt hij of zij kans BioBabe of BioHunk van Amersfoort te worden tijdens de finale op vrijdag 19 november.

Nieuwsgierig geworden? Neem alvast een kijkje op www.biobattle.nl. Ook liggen er vanaf vandaag BioBattle-kaarten in diverse horecagelegenheden en scholen om iedereen te herinneren aan de game. En ook op de Open Dag Amersfoort Groene Stad (Landgoed Schothorst) op zondag 26 september is de BioBattle vertegenwoordigd.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort