Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-09-2010

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 25 september
Radio 1 - 11.04 uur

GASTEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 25 SEPTEMBER

In TROS KAMERBREED van zaterdag 25 september zijn te gast: Arie Slob, vice-fractievoorzitter ChristenUnie in de Tweede Kamer, Rob van de Beeten (CDA) Eerste Kamerlid en Jolande Sap, vice-fractievoorzitter GroenLinks in de Tweede Kamer.

Het was dit jaar een bijzondere Prinsjesdag: er werd een begroting voor het jaar 2011 gepresenteerd waarvoor eigenlijk niemand meer ter verantwoording kan worden geroepen. Arie Slob legt uit hoe we naar deze Miljoenennota moeten kijken, de gevolgen van de bezuinigingen, de rol van de ChristenUnie en vanzelfsprekend gaat het over de huidige formatie. Jolande Sap reageert als financieel specialist van GroenLinks ook op de Miljoenennota en op de tegenbegroting van de oppositie.

Rob van de Beeten zit voor het CDA in de Eerste Kamer. Aan de perikelen binnen zijn partij lijkt maar geen einde te komen. Herman Wijffels noemde begin deze week de omgangsvormen in zijn partij 'niet chic', Jan Schinkelshoek heeft bedankt voor de functie als directeur van het Huis der Democratie en Ernst Hirsch Ballin kondigt aan op het CDA-congres zijn ongezouten mening te geven over het coalitie-akkoord. Ondertussen vergadert Maxime Verhagen onverstoorbaar door met Mark Rutte en Geert Wilders. Hoe vergaat het het CDA? Waartoe dient al dit openlijk geruzie en wat gebeurt er allemaal nog achter de schermen? Maar bovenal: welk doel heiligt al deze middelen?

Margriet Vroomans en Kees Boonman presenteren TROS KAMERBREED.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.