Ingezonden persbericht

Flikkenactie in Maastricht

Zaterdag 25 september: Flikkendag Maastricht

Een dag vol 'Flikkenactie' met rondvliegende helikopters, snuffelende speurhonden, duikers en razende speedboten.

Op zaterdag 25 september staat het centrum van Maastricht van 11.00 tot 17.00 uur geheel in het teken van populaire televisieserie Flikken Maastricht tijdens de officiële Flikkendag Maastricht. De bezoekers moeten zo ongeveer op alles voorbereid zijn! De lucht in met een hoogwerker. Rijden in een brandweerauto. Spectaculaire duikdemonstraties in een duikcontainer. Wonden schminken. Snuffelende politiehonden. Helikopters die af en aan vliegen. Zelf de brandweerslang bedienen. Bekijken hoe een auto wordt opengeknipt. Spectaculaire demonstraties en presentaties van o.a. het Biketeam en YPR Rupsvoertuigen. Op de Maas vindt ook de nodige wateractie plaats, met aanvullend diverse rondvaarten van o.a politie Limburg-Zuid, Keulen en België. Na deze dag is in ieder geval iedereen op de hoogte van alle ins en outs van de televisieserie Flikken Maastricht. Wie wil bewijzen een echte Maastrichtse flik te zijn, dient beslist deel te nemen aan het Flikken Maastricht spel.

Ontmoet de cast van Flikken Maastricht
Naast al deze spectaculaire presentaties van de (eu)regionale hulpdiensten kan men natuurlijk ook kennis maken met de cast van Flikken Maastricht. Vanaf 12.45 uur zullen Victor Reinier, Angela Schijf, Oda Spelbos en Sergio Romero IJssel, alias Floris Wolfs, Eva van Dongen, Marion Dresen en Romeo Sanders op spectaculaire wijze onder begeleiding van de hele vloot en de Maastrichtse waterski-teams hun opwachting maken via de Maas en aankomen bij Rederij Stiphout. Vervolgens worden ze op de muzikale klanken van politiekapel Drums & Pipes en de Maastrichter Brigade (Historische KMAR) met Vespataxi via de Hoenderstraat - Markt - Spilstraat - Grote Staat naar het Vrijthof geëscorteerd. Hier zullen de politiechefs van Maastricht en Gent ze verwelkomen. De Politie Gent, de bedenkers van de serie Flikken en de Flikkendag Gent, draagt dan tevens het estafettestokje over aan de Politie Limburg-Zuid. Vervolgens zijn ze de rest van de middag op verschillende plekken in de stad in actie, om uiteindelijk rond 16.30 uur onder de nodige muzikale begeleiding de Flikkendag feestelijk af te sluiten op het Vrijthof (Kiosk).

Organisatie Flikkendag Maastricht
Alle (regionale)hulp- en veiligheidsdiensten geven acte de présence op o.a. de (Vis)Markt, het Vrijthof, de Boompjes en de Maasboulevard. Jong en oud kunnen tijdens deze dag kennis maken met het werk van de Politie, Brandweer, Ambulancedienst en Koninklijke Marechaussee. Flikkendag krijgt zelfs een Europees tintje, want ook collega-hulpverleners uit zowel België en Duitsland zijn hierbij aanwezig zijn. Diverse muziekoptredens, waaronder van Fabrizio (15.00 uur, Markt) en Beppie Kraft (16.45 uur, Vrijthof), maken de Flikkendag Maastricht compleet.

Flikkendag Maastricht wordt georganiseerd door de Politie Limburg-Zuid, de Brandweer Zuid-Limburg, ambulancedienst GGD /GHOR Zuid Limburg, Koninklijke Marechaussee, collegahulpverleners uit België en Duitsland, de Gemeente Maastricht, Team Handhaven en VVV Maastricht. Pink Records heeft een Limited Edition van alle jaargangen Flikken Maastricht. Tijdens de Flikkendag is deze box exclusief te koop (verkoop op het Vrijthof).
L1 Radio en TV maakt gedurende de hele dag (live)opnames die uitgezonden worden van 14.30-16.00 uur met aansluitend een herhaling. Op zondag 26 september wordt er een compilatie uitgezonden om 11.00-13.00-15.00 en 17.00 uur.

Kijk voor het volledige programma op www.flikkendagmaastricht.nl of download het Flikkendag Maastricht programmaboekje .
De Televizier Ring voor Flikken Maastricht?

Jaarlijks wordt in oktober de Televizier Ring uitgereikt aan de makers van de meest populaire Nederlandse televisie serie. De TROS heeft Flikken Maastricht ingeschreven als kanshebber voor deze prijs. Vanaf 1 september t/m 29 september 12.00 uur kan er gestemd worden op de populaire TV serie Flikken Maastricht. Afhankelijk van het aantal stemmen zal Flikken Maastricht genomineerd worden voor deze prestigieuze prijs. Stemmen kan via Televizier.nl

Flikken Maastricht is gebaseerd op de Vlaamse hit Flikken, die tien seizoenen in België heeft gelopen. De Nederlandse / Maastrichtse versie wordt naar idee van producent Reinout Oerlemans gemaakt en ging 3 september 2007 in première bij de TROS. Dat Flikken Maastricht een succesvolle televisieserie is blijkt wel uit het feit dat gemiddeld 1,5 miljoen kijkers afstemmen op de serie en het programma waarderen met een 7,9. Een ongekend hoog 'rapportcijfer' voor een dramaserie. Vandaar dat er een vijfde reeks komt. De opnames hiervoor zijn inmiddels al bijna ten einde.

-