Ingezonden persbericht

TALENT CENTRAAL IN EERSTE KUNST IN BEELD WEEKEND

Kunst in Beeld, Musea en Galeries omgeving Zutphen, het samenwerkingsverband van negen musea en galeries gelegen in Zutphen, Warnsveld, Almen, Vorden en Lochem treedt naar buiten met een eerste gezamenlijke activiteit.
Onder de titel Talent Bekend presenteren alle bij Kunst in Beeld aangesloten musea en galeries tijdens een open weekend op 25 en 26 september 2010 werk van een bijzonder maar nog niet (al te) bekend talent.
Er is in dit feestelijke weekend een zeer gevarieerd aanbod van tentoonstellingen met beeldende kunst en vormgeving te zien. Uiteenlopend van schilderijen, tekeningen, collages en beelden voor binnen en buiten tot keramische objecten, sieraden en accessoires. Op verschillende locaties zullen tijdens dit open weekend de kunstenaars aanwezig zijn om hun werk toe te lichten.
Bij Talent Bekend verschijnt een boekje in leporellovorm met beknopte informatie over de doelstellingen van Kunst in Beeld en de gegevens van de aangesloten musea en galeries.
Daarnaast bevat het boekje een fullcolour afbeelding van een kunstwerk van elk exposerend talent. Het boekje is, tijdens het open weekend, op alle deelnemende locaties te koop voor de gereduceerde prijs van E 2,50.

Talent Bekend sluit aan op Talentvol Zutphen, het culturele jaarthema van Zutphen.

Door samen te werken beogen de bij Kunst in Beeld aangesloten musea en galeries hun tentoonstellingen en andere activiteiten met betrekking tot professionele beeldende kunst en vormgeving toegankelijk en overzichtelijk in beeld te brengen bij een breed publiek. Door met enige regelmaat gezamenlijk bijzondere activiteiten te organiseren wil Kunst in Beeld een bijdrage leveren aan de verlevendiging van het kunstklimaat in haar werkgebied. Voor de in kunst geĂŻnteresseerde bezoeker in Zutphen en omliggende plaatsen biedt de nieuwe website www.kunstinbeeld.com de mogelijkheid om snel informatie te vinden over het kunstaanbod.

Informatie over het programma van het open weekend Talent in Beeld en de gegevens van de aangesloten musea en galeries kunt u downloaden via http://www.kunstinbeeld.com .



Ingezonden persbericht