KNHS

Ook Fenna Elzinga op dreef in reining competitie op WK

25 september 2010


LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Ook de tweede combinatie van het Nederlandse team die op de eerste dag van de WEG in het imposante reining stadion start ging, Fenna Elzinga (Lelystad) met Smoking Kills, leverde een puike prestatie af. De amazone toverde net als Anky van Grunsven een score van 211 uit de Stetson.

"Voor mij is het ook de eerste keer dat ik van start ga op een wereldkampioenschap en er komt dan heel veel nieuws op je af. Even terugkijkend zou je kunnen zeggen dat er meer in had gezeten, maar mijn doel was rijden zoals ik kan en dat heb ik gedaan. In ben buiten de penalty's gebleven en dat was mijn eerste doel", aldus de 26-jarige amazone. Een onderdeel dat misschien net iets beter had gekund was dat de combinaties op de cirkels iets meer snelheid had mogen ontwikkelen. "Daar ben ik het mee eens maar, dan wordt het risico op het maken van fouten ook groter en ik wilde juist fouten voorkomen. Als het ons met deze score gelukt om ook in de tweede wedstrijd van start te mogen gaan, dan rijd ik voor eigen kansen en zal ik meer risico gaan nemen", aldus Elzinga.

Bondscoach Caspar de Jonge is van mening dat het niveau op dit WK duidelijk hoger ligt dan de voorgaande maal. "Veel ruiters rijden de cirkels met duidelijk meer snelheid. Ze durven schijnbaar meer risico te nemen. De twee Nederlandse dames hebben zeer goed gepresteerd, want het is voor de eerste maal dat van de Nederlanders de nummers drie en vier boven de 210 hebben gescoord. Deze prestatie biedt nog alle perspectief voor morgen, wanneer Hubertus Heule en Rieky Young gaan aantreden. Doel blijft met het team een plek bij de eerste acht", aldus De Jonge.

Na de helft van het deelnemersveld, 28 starters, gaat de Italiaan Stefano Massignan met Yellow Jersey aan de leiding met een score van 224. Daarachter komen twee Amerikanen, Craig Schmersal met Mister Montana Nic staat met een halve punt achterstand tweede, terwijl Tim McQuay met Hollywoodstinseltown een score van 220.5 verzamelde. Van Grunsven en Elzinga delen de voorlopige 14de plaats met 211 punten. Vier combinaties realiseerden als gevolg van fouten een nul score.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www. http://www.alltechfeigames.com/

Tussenstand individueel klassement reining na 1e onderdeel:


1) Stefano Massignan (Ita) - Yellow Jersey - 224.00
2) Craig Schmersal (USA) - Mister Montana Nic - 223.50
3) Tim McQuay (USA) - Hollywoodstinseltown - 220.50 14) Anky van Grunsven (Erp) - Whizashiningwalla BB - 211.00 14) Fenna Elzinga (Lelystad) - Smoking Kills - 2110.00

Foto Fenna Elzinga met Smoking Kills door: www.melissen.net