Gemeente Amersfoort

Amersfoort, 25 september 2010
Persbericht Nummer: 27

Geslaagd Nieuwbouw Event Vathorst

Afgelopen zaterdag vond, in het teken van de landelijk dag van de Nieuwbouw, het "Nieuwbouw Event Vathorst" plaats. Tijdens deze bijeenkomst, in het Informatiecentrum Vathorst, maakten bijna 400 woningzoekenden van de gelegenheid gebruik om in één keer het totale aanbod in Vathorst te bekijken. Verschillende projectontwikkelaars en makelaars waren deze dag aanwezig om hun projecten toe te lichten en bezoekers van informatie te voorzien. Ook konden de bezoekers diezelfde middag nog diverse bouwprojecten en te koop staande woningen in Vathorst bezichtigen.

Naast woningaanbod werd de bezoekers ook nog het nodige extra geboden: Informatie van de gemeente Amersfoort over de nieuwe startersleningen en maatregelen vanuit de Taskforce Woningbouw. Vereniging Eigen Huis was aanwezig om bezoekers van onafhankelijk advies te voorzien, een interieuradviseuse gaf huizenverkopers advies over onder andere verkoopstyling en Rabobank Amersfoort verstrekte informatie over mogelijke hypotheekvormen.

Ook werd er een nieuw project in verkoop genomen. Dit is het nieuwe project "Larix" in deelplan De Bron, bestaande uit 34 energiezuinige eengezinswoningen die voorzien zijn van een duurzaam warmtepompsysteem. (meer informatie: www.woneninlarix.nl)

"Er is aanzienlijk meer interesse in nieuwbouwwoningen, dan de afgelopen zomerperiode", concludeert Trudy de Mooij, Manager van het I-Centrum in Vathorst. "Een Nieuwbouw Event is toch een soort graadmeter van de markt en met bijna 400 bezoekers kijk ik terug op een bijzonder geslaagd gebeuren."

Voor meer informatie over Vathorst kijk op www.vathorst.nl