Gemeente Almere

Hert krijgt gezelschap van hinde tijdens landelijke burendag

25-09-2010 | Start: 14:00 | Eind: 17:30

Op zaterdag 25 september wordt voor de tweede keer de burendag georganiseerd in de Oostvaardersbuurt in Almere Buiten. De burendag is een landelijk jaarlijks terugkerend feest dat bewoners samen vieren met hun buren en hun buurt op de 4e zaterdag in september. Het is een dag waarop de buurt samenkomt

Activiteiten tijdens burendag
Tijdens de burendag is er van alles te doen in de Oostvaardersbuurt op en rond het schoolplein van basisschool De Egelantier. Er kunnen stoeptegels worden gemozaïekt, kliko's beschilderd, er is een voetbaltoernooi, een rommelmarkt en kinderen kunnen zich laten schminken. Bezoekers krijgen iets lekker te drinken en te eten en de toegang is gratis. Om drie uur vindt de officiële opening plaats van de buurtmoestuin door een vertegenwoordiger van woningcorporatie Ymere.

Hert krijgt gezelschap van hinde
De burendag wordt om half zes afgesloten met de doop van de hinde op het Oostvaarders- stationsplein. Er staat al een Edelhert aan de Eilandenkant, hij krijgt nu gezelschap aan de Oostvaarderskant van een hinde. De kunstwerken zijn gemaakt naar een ontwerp van Ben te Raa en markeren de route naar de Oostvaardersplassen en het Natuurbelevingcentrum.

Burendag in Almere Buiten
Niet alleen in de Oostvaardersbuurt wordt feest gevierd. In Almere Buiten doen maar liefst vier buurten mee. In de Eilandenbuurt is van 15:00 - 18:00 uur van alles te beleven bij de Archipel, in de Bloemenbuurt wordt die middag voor het eerst in Almere Buiten een Rommelroute georganiseerd waarbij 100 bewoners in hun tuin zaken te koop aanbieden en in de Stripheldenbuurt bij Perplex is iedereen van harte welkom op de thee.