Gemeente Wervershoof


Sluitingsdag molen 'De Hoop'

13-09-2010
Zondag 26 september hebben de medewerkers van molen 'De Hoop' een grandioze afsluitingsdag voor u in petto!
Het molenseizoen loopt helaas al weer ten einde. Maar voordat het zover is hebben we nog een grandioze afslutingsdag voor u in petto. Zondag 26 september wordt het molenseizoen namelijk afgesloten met een gezellig programma voor jong en oud.

Deze dag start met om 12.00 uur met een kinderprogramma. Alle kinderen van de basisscholen en de nog jongere kleuters zijn om 12.00 uur welkom bij de molen om mee te doen aan de Rabobank ballonnenwedstrijd. Voor de 3 ballonnen die het verste komen zijn er weer mooie prijzen beschikbaar.

Ook staat er deze dag weer een springkussen en zijn er Oudhollandse spelletjes waar de kinderen zich op uit kunnen leven. De clowns Wendy en Sharon zitten van 12.00 tot 15.00 uur weer klaar om de kinderen gratis te schminken en voor ieder kind die meedoet aan de ballonnenwedstrijd zijn er gratis poffertjes.

Voor de volwassenen is er dit jaar gekozen voor het thema "Koren op de molen". Wat houdt dit in? Vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur vullen de zangkoren Schalmsmart uit Westwoud, het Havenkoor uit Andijk en Reigerssmart uit Hoogkarspel het middagprogramma door ieder 2x een half uur lang op te treden en prachtige meezingers ten gehore te brengen. Op het terras kunt u onder het genot van koffie met appelgebak of een ander drankje genieten van deze koren. Buiten staat er ook weer een tap zodat we Wervershoofse kermis nog eens dunnetjes over kunnen doen.

Deze dag is tevens de laatste gelegenheid om de expositie "Boeren en bouwers van toen" nog een keer te bezoeken want daarna wordt de expositie afgebroken. Vanaf eind april 2011 kunt u een nieuwe expositie bewonderen op de begane grond en de meelzolder van molen 'De Hoop'. Wat het thema wordt van deze expositie is nog even geheim, maar dat het een topper wordt is zeker.

U wordt van harte uitgenodigd om zondag 26 september met kinderen en kleinkinderen te genieten van de sfeer bij de "Mooiste molen van Noord-Holland 2010".

Meer informatie over alle activiteiten die in en om de molen worden georganiseerd en de foto's van de openingsdag en hobbymarkt ziet u hier.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171