Gemeente Hoorn

Bridgemiddag voor alle bridgeliefhebbers

Op zondag 26 september 2010 organiseert het Bridgedistrict Noord-Holland van de Nederlandse bridgebond in samenwerking met het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn een toekomstdrive. Alle bridgeliefhebbers zijn van harte welkom op deze bridgemiddag.

De samenwerkende partijen hebben inmiddels twee geslaagde blokken van de bridgecursus Denken en Doen achter de rug. Naar aanleiding van dit succes heeft het Bridgedistrict Noord-Holland besloten alle bridgeliefhebbers de kans te geven om een feestelijke bridgedrive te spelen. De toekomstdrive vindt plaats in Cultureel Centrum de Huesmolen. Het programma duurt van 13.30 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Het project Denken en Doen Het project Denken en Doen wordt georganiseerd door het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn, in samenwerking met de Nederlandse Bridge Bond (NBB), Stichting Netwerk en Welzijn Ouderen West-Friesland. Het project wordt georganiseerd in het kader van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASAB). Bij dit project kunnen 60-plussers die in de gemeente Hoorn wonen in groepsverband bridgelessen volgen en gezamenlijk deelnemen aan verschillende beweegprogrammas. Doel hiervan is om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen en de deelnemers een sociaal netwerk te bieden.

Eind september start het derde blok Inmiddels zijn twee bridgeblokken succesvol afgerond, eind september start het derde blok. Ook in dit blok kunnen er weer acht verschillende groepen bridgen op verschillende locaties. De locaties zijn: Wijkcentrum Grote Waal, Cultureel Centrum De Huesmolen en Wijkcentrum Risdam. In totaal doen er ruim 200 mensen mee, een landelijk record.

Inschrijven GeĂŻnteresseerd om deel te nemen aan de toekomstdrive of de startersbridge? Neem dan contact op met het Sportopbouwwerk via 0229 252620. Het is wel een vereiste om de beginselen van het bridgen onder de knie te hebben. Aan de toekomstdrive mogen alle bridgeliefhebbers meedoen. De startersbridge van het project Denken en Doen is alleen voor 60-plussers die in de gemeente Hoorn wonen. Op www.sportopbouwwerkhoorn.nl staat meer informatie over de verschillende bridgecursussen en de toekomstdrive.