Gemeente Duiven


Gemeente doet mee met Duuve te Gek!


----------
Dit jaar is het voor het eerst dat de gemeente op zondag 26 september van 12.00 tot 14.00 uur meedoet aan Duuve te Gek! De collegeleden zijn de hele middag met een eigen stand aanwezig op het Remigiusplein.

Activiteiten
Bezoekers kunnen in de stand tekeningen en maquettes van diverse gemeentelijke projecten bekijken. Er is informatie over Vitaal Centrum: presentatie van de eerst te realiseren fase, de stationsomgeving, Sporthal Spoorzone en het wijkgebouw in Droo-Zuid. Maar natuurlijk kunnen er ook over allerlei andere onderwerpen vragen worden gesteld. De wethouders verheugen zich op veel ontmoetingen met de inwoners.

Bijzonder thema in de gemeentelijke stand is "Bezuinigingen". Geen gezellig thema, maar wel iets dat we onder ogen moeten zien. De gemeente wil graag van de burgers weten waar wel en waar niet op bezuinigd mag worden. Hiervoor kunnen de bezoekers van Duuve te Gek! meedoen met het spel 'Waar gaat ons geld naar toe?'. Bezoekers krijgen twee muntjes te besteden aan de volgende spaarpotten:
* Vitaal Centrum

* Subsidie verenigingen

* Thuishulp

* Jongerenwerk

* Groenonderhoud
De gemeente is benieuwd welke spaarpot het meest gevuld wordt!

Jaarlijks evenement
Traditiegetrouw staat Duiven weer op z'n kop tijdens Duuve te Gek!. Op zondag 26 september zijn er volop activiteiten in het centrum. Het is koopzondag maar daarnaast zijn ook tal van straattheateracts, optredens op het grote podium en presentaties van Duivense kunstenaars en verenigingen. Van 12.00 tot 17.00 uur op het Remigiusplein en het Elshofplein in Duiven.