Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

22 september 2010

---

Soos in Stijl voor 45-plussers

22 september 2010
Zondag 26 september aanstaande vindt in OPIUM Club Restaurant de eerste Soos in Stijl plaats. De Soos is een ontmoetingsplek voor Osdorpers van 45 jaar en ouder. Amusement, een goed gesprek en nieuwe mensen leren kennen, dat is wat initiatiefneemster Alie Jansma beoogt met de Soos.

De Soos in Stijl is ontstaan uit een ansichtkaartenactie voor Centrum Nieuw-West. Bewoners van Osdorp konden ideeën aandragen voor een evenement of activiteit in het gebied die zij nu nog missen. Alie Jansma bracht het idee voor de soos in.

Te weinig te doen

"Er is weinig te doen voor deze doelgroep in Osdorp", aldus Jansma. "Ik zoek gezelligheid en een plek waar ik bijvoorbeeld op zondagmiddag heen kan om een drankje te doen. Ik dacht daarbij aan de herensociëteiten zoals die er vroeger waren. Als je lid was kon je gewoon binnen lopen. Je kwam dan altijd wel een bekende tegen. Dat is precies wat ik ook beoog met de Soos. Bij succes moet het dan ook een vervolg krijgen."

De Soos begint om 16.00 uur en de toegang is vrij. Iedereen krijgt een gratis welkomstdrankje. OPIUM Club Restaurant ligt aan de Meer en Vaart 175.