Stichting Biologica


Duizend gezinnen plukken appels in boomgaard De Olmenhorst
Eneco haakt aan bij `Adopteer een Appelboom' van Biologica

Op zondag 26 september, de slotdag van de Week van de Smaak, gaan circa duizend klanten van Eneco met hun gezinsleden appels plukken in de biologische boomgaard. De energieleverancier `adopteerde' begin dit jaar een perceel met 500 biologische appelbomen bij stichting Biologica. De bomen staan op landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek.

Tijdens de feestelijke appelplukdag zal wethouder John Nederstigt van de gemeente Haarlemmermeer een `kersvers' Eneco wandelpad openen. Dit gebeurt om 13.00 uur. Het wandelpad is speciaal aangelegd om een bijzondere hoogstamboomgaard op het landgoed toegankelijk te maken.

Programma opening Eneco Wandelpad:
De gehele dag zijn er activiteiten vanaf 10.00 uur tot 17 uur. 12.30 uur: inloop opening
13.00 uur: openingswoord door de directeur Eneco 13.10 uur: Dankwoord directeur Biologica
13.20 uur: Officiële openingshandeling Eneco Wandelpad + woordje wethouder Duurzaamheid, John Nederstigt

Biologica is zeer verheugd over de deelname van Eneco aan de campagne `Adopteer een Appelboom'. Loes van Loenen, projectmanager bij Biologica: "We zien dat er steeds meer belangstelling komt voor de campagne bij het bedrijfsleven. Eneco was op zoek naar een originele manier om Nederland groener te maken en dan ben je bij ons aan het goede adres. Dankzij de bijdrage van Eneco kunnen wij ervoor zorgen dat de biodiversiteit in en rond de boomgaarden gestimuleerd wordt."

De klanten van Eneco kunnen tijdens de plukdag een rondleiding maken over het landgoed, zelf appels plukken en een appelproeverij bijwonen. De kinderen doen ondertussen een speurtocht, laten zich schminken of vermaken zich in de draaimolen of op het springkussen.

Aan de campagne Adopteer een Appelboom van Biologica doen zeven biologische fruitbedrijven mee en circa 4.200 particulieren en bedrijven. Meer informatie: www.adopteereenappelboom.nl

Einde persbericht