RTL Group

Afmattende bootcamp-rondes van start in 'SYTYCD'

Het populaire RTL 5-programma So You Think You Can Dance maakt zich op voor de volgende fase: de allesbepalende bootcamp-rondes. In twee uitzendingen, te zien op zondag 26 september en 3 oktober, is te zien hoe de honderd overgebleven kandidaten tot het uiterste gaan met als doel het bereiken van de liveshows. Hoe vergaat het Lorenzo? Vorig jaar moest hij tijdens de liveshows afhaken vanwege een knieblessure. Hij heeft het nu opnieuw tot de bootcamp geschopt, maar kan hij zijn huidige, grote concurrent Chico verslaan? Hoe houdt ex-gedetineerde Eldrick zich staande? En kan Sarita weer voluit dansen of heeft ze nog altijd veel last van haar drie gebroken tenen?

In de eerste bootcamp-aflevering zijn de dansers direct verzekerd van keiharde afmatting, waarbij ze blootgesteld worden aan alle dansstijlen die So You Think van hen eist. Zo storten de stoere hiphoppers zich voor het eerst op de dansstijlen jazz en modern en wagen de klassiek geschoolde dansers zich aan hiphop. Aan het eind van deze eerste ronde stopt voor zestig kandidaten de So You Think-experience. De veertig nog overgebleven dansers ondergaan een metamorfose om in gepaste kleding een ballroomdans te doen, gevolgd door de zenuwslopende dance for your life-ronde. Op basis hiervan besluit de jury wie er door gaat naar de volgende bootcamp-ronde, waar slechts plek is voor vierentwintig kandidaten

In de tweede bootcamp-uitzending op zondag 3 oktober belanden de vierentwintig overgebleven danstalenten in Moskou. In de Russische hoofdstad worden ze bikkelhard in het diepe gegooid, overgeleverd aan een meedogenloze, strenge Russische balletlerares. Ze gaat soms letterlijk met harde hand te werk om de dansers alle beginselen van het authentieke klassiek ballet aan te leren. Slechts drie dagen hebben ze de tijd om een bijna onmogelijke prestatie neer te zetten: een pas de deux vertonen aan de jury. In deze dans voor twee performen de kandidaten vanzelfsprekend in koppels. En passent moeten de deelnemers ook nog een groepschoreo bedenken, zonder enige hulp van de topchoreografen. Deze choreografie moeten ze showen op en rond het bekende Rode Plein voor de jury en het voorbijgaande publiek.

Aan het eind van deze allerlaatste eliminatieronde wanneer alle dansers er fysiek compleet doorheen zitten bepaalt de jury in een emotioneel eindoordeel wie verzekerd is van een plek in de spectaculaire liveshows van So You Think You Can Dance, te zien vanaf 10 oktober aanstaande.

Uitzending: RTL 5, So You Think You Can Dance-Bootcamp, zondag 26 september en zondag 3 oktober tussen 20.00 en 21.30 uur.

Website: soyouthinkyoucandance.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl.