Gemeente Amsterdam stadsdeel West


Wachterliedplantsoen

Limburg Stirumplein

---

Feestelijke opening Wachterliedplantsoen

23 september 2010
Op zondag 26 september opent portefeuillehouder Dirk de Jager het vernieuwde Wachterliedplantsoen, waar onder meer een speeltuin, een kinderboerderij en een multifunctioneel centrum gevestigd zijn. Vanaf 13.00 uur zijn alle buurtbewoners welkom bij de diverse feestelijke activiteiten op het terrein.
Met de aanleg van de nieuwe speeltuin deze zomer is de herinrichting van het Wachterliedplantsoen nagenoeg afgerond. Komend najaar - in het plantseizoen - worden de laatste groenvoorzieningen nog aangelegd: de haag rond de hekwerken en een paar nieuwe bomen.

Kinderboerderij en multifunctioneel centrum

Begin dit jaar werden op het plantsoen al de nieuwe kinderboerderij en multifunctioneel centrum het Wachterliedpaviljoen geopend. Speeltuinvereniging Nieuw Bos en Lommer, stichting Impuls, stichting Buurtparticipatie, tafeltennisvereniging JOVO en het Buurtplatform hebben hier hun thuisbasis.

Samen met buurtbewoners

Gebruikers en omwonenden hebben in een ontwerpgroep intensief meegedacht bij de planvorming en het ontwerpproces voor het Wachterliedplantsoen. Daarbij hebben de kinderen ook een grote rol gehad. Het ontwerp is in samenwerking met de architect en de ontwerpgroep in een aantal sessies tot stand gekomen.

Vulkaanlandschap

Het plantsoen is ingericht als een soort vulkaanlandschap, met allerlei heuvels van verschillend formaat en veel zitgelegenheid. Daarnaast is er een groot voetbalveld, een pannaveldje, de speeltuin met speciaal ontworpen speeltoestellen, een grote zandbak en de kinderboerderij.

Feestelijke activiteiten

De opening van het plantsoen valt samen met het 60-jarig bestaan van speeltuinvereniging Nieuw Bos en Lommer. De hele middag is er van alles te doen. Zo zijn er luchtkussens, een draaimolen, een bungee-trampoline, de Clownsclub en kunnen kinderen zich laten schminken. Voor volwassenen is er een gezellig terras met muziek voor jong en oud, een optreden van de Caribbean Brassband en een heerlijke barbecue. En natuurlijk is er informatie over de verschillende voorzieningen die op het Wachterliedplantsoen zijn gevestigd.

Het plantsoen wordt om 13.00 uur officieel geopend door portefeuillehouder openbare ruimte Dirk de Jager. Aansluitend vinden de activiteiten plaats rond het 60-jarig bestaan van de speeltuinvereniging. Deze duren tot 17.00 uur.
U bent van harte welkom!

---