Politie Groningen

Zondag 26 september 2010

Provincie Groningen, 27-09-2010

Man in scootmobiel aangehouden na diefstal

HOOGEZAND De politie heeft zaterdagmiddag een 48-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor winkeldiefstal. Een klant tipte winkelpersoneel op de Hoogezandster in zijn scootmobiel. De man zou meerdere flessen wasmiddel onder het kleed van zijn scootmobiel gestopt. Na het passeren van de kassa wilde winkelpersoneel de 48-jarige aanspreken. De verdachte gaf echter vol gas en hij ging er op zijn scootmobiel vandoor. Politieagenten herkenden de Hoogezandster op de bewakingsbeelden. Het betrof een hun ambtshalve bekende winkeldief. De dienders wisten de verdachte enige tijd later in de omgeving van zijn woning in Hoogezand op te sporen. Hij had het wasmiddel al voor drugs verkocht. De verdachte werd gehoord over de winkeldiefstal. De politie maakt proces-verbaal op.

Gezin gewond bij aanrijding

GRONINGEN Een echtpaar met drie kinderen (1, 3 en 5 jaar) uit Groningen is zaterdagmiddag op de kruising van het Hoendiep met de Atoomweg in Groningen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vader, die achter het stuur zat, kwam op de kruising in aanraking met een 26-jarige automobiliste uit Groningen. Door de aanrijding voelden alle gezinsleden zich niet lekker. Allen werden voor nader onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De familieleden moesten een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven. De bestuurster van de andere auto raakte niet gewond. Beide autos werden flink beschadigd afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Politie vindt weggelopen jonge kinderen terug

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond op de Savornin Lohmannlaan in Groningen vier kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 13 jaar teruggevonden, nadat zij zaterdagmorgen uit hun woongroep van de stichting Elker (In Between) waren weggelopen. De politie zocht met meerdere eenheden naar het weggelopen viertal. Omstreeks 20.45 uur werden de kinderen door surveillerende politieagenten aangetroffen. De politie heeft met de kinderen afzonderlijk gesproken. Zij vertelden dat zij vanwege onenigheid met de leiding waren weggelopen. De kinderen hebben volgens eigen zeggen door de halve stad gelopen. Het viertal is na de gesprekken teruggebracht naar hun woongroep. De politie gaat binnenkort in gesprek met de leiding van de stichting Elker, omdat binnen een week tijd twee keer jonge kinderen zijn weglopen en vervolgens als vermist worden opgegeven.

Dronken snorfietsster onderuit

HOOGEZAND De politie heeft zaterdagavond op de Abraham Kuypersingel in Hoogezand een 58-jarige vrouw uit Hoogezand aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw was door onbekende reden met haar snorfiets onderuit gegaan. Politieagenten roken direct een alcohollucht bij de snorfietsster. Zij lieten de vrouw eerst onderzoeken door ambulancepersoneel. Tijdens het onderzoek wilde de vrouw de ambulanceverpleegkundige aanvallen. De dienders wisten dat te voorkomen. Zij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de Hoogezandster 1,35 promille alcohol in haar bloed had. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Voet in sloot blijkt nep

TER APEL De politie is zaterdagmiddag in een bos aan de Sellingerstraat in Ter Apel enkele uren druk geweest met een verdachte situatie. Wandelaars troffen in een sloot een voet van een menselijk lichaam aan. Zij waarschuwden direct de politie. Ook de politie was ervan overtuigd dat het om een echte voet van een mens ging. Tijdens het technische onderzoek door de Forensische Opsporing kon worden vastgesteld dat het om een nepvoet ging.

Dronken man zorgt voor overlast

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond op de Oostersingel een 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor openbare dronkenschap. Politieagenten werden aangesproken door meerdere mensen. Zij gaven aan dat de dronken Stadjer ruzie maakte met alles en iedereen. Ook liep de man schreeuwend rond. Hierop werd de verdachte aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. De verdachte krijgt bij het verlaten van het cellencomplex een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Politie pakt auto-inbreker op heterdaad

GRONINGEN De politie heeft zaterdagochtend in de Van Oldenbarneveltlaan in Groningen een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak in een auto. Getuigen zagen dat de verdachte aan het rommelen was bij een bestelbus. Ook werd gezien dat de man met kledingstukken in de weer was. Gewaarschuwde politieagenten troffen de verdachte even later aan. Hij bleek in het bezit van een schroevendraaier en een priem. Ook werd geconstateerd dat het slot van de bestelbus was opengebroken. Ook de kledingstukken werden door getuigen gevonden. De Stadjer werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man aangehouden voor vernieling autos

NIEUWOLDA De politie heeft zaterdagnacht op de Menterwoldeweg in Nieuwolda een 20-jarige man uit de gemeente Oldambt aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van vernielingen aan autos. De 20-jarige werd op aanwijzing van getuigen ingerekend. In ieder geval werden twee autos vernield. De jongeman werd ingesloten in een cel. Hij wordt vandaag gehoord.

Straatroven in stad

GRONINGEN De politie stelt een onderzoek in naar twee straatroven die zaterdagnacht in het noordelijke gedeelte van de stad hebben plaatsgevonden. Allereerst werd een 23-jarige man uit Groningen in de tunnel bij de Curacoastraat door twee jongemannen van zijn fiets geduwd. Hij kwam op de grond terecht, waarna hij getrapt werd. Vervolgens moest hij zijn portemonnee en mobiele telefoon afgeven. Vervolgens kreeg het slachtoffer ook nog een klap in zijn gezicht. Beide daders gingen er met de buit vandoor. Korte tijd later werd een 56-jarige man uit Groningen in de Reinautstraat in Groningen belaagd door twee jongemannen. Hij werd door beide straatrovers in elkaar geslagen. Eén van de daders voelde nog wel aan zijn kleding, vermoedelijk op zoek naar waardevolle spullen. Toen een hond luid begon te blaffen, sloeg het duo op de vlucht. De Stadjer raakte gewond aan zijn gezicht. Hij werd voor nadere medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt beide straatroven. Ook onderzoekt de politie of er een verband is tussen beide incidenten.

Portugees rijdt onder invloed

DELFZIJL De politie heeft zaterdagnacht in de Marktstraat in Groningen een 53-jarige man uit Sebutal (Portugal) aangehouden voor rijden onder invloed. De Portugees werd in een auto met een Spaans kenteken gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat de 53-jarige vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. De verdachte werd met de hulp van een tolk gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Man vernielt ruiten bij ex-vriendin

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht een 25-jarige man uit Groningen in de Sabastraat in Groningen aangehouden voor vernieling. De verdachte werd met bebloede handen in een portiek in de Sabastraat in Groningen aangetroffen. Ook zagen de dienders dat de portiekdeur, de ruit van de woonkamer en de voordeur van de woning van zijn 28-jarige ex-vriendin waren vernield. De Stadjer werd ingesloten in een cel. Hij werd voor de insluiting behandeld aan de verwondingen aan zijn handen. De verdachte wordt vandaag gehoord. De vrouw heeft al aangifte gedaan.