Politie Gelderland-Zuid

Poging tot oplichting bejaarde

Nijmegen, 26-09-2010 o Op donderdag 23 september heeft een onbekende man geprobeerd om een 89-jarige Nijmegenaar voor een groot bedrag op te lichten.

De 89-jarige stond op de Heyendaalseweg op de bus te wachten toen een auto bij hem stopte. De passagier van die auto stapte uit en begroette de Nijmegenaar uitbundig. Hij vertelde dat hij blij was dat hij de 89-jarige na zoveel jaar weer ontmoette en toonde zich zeer emotioneel.

De Nijmegenaar kon zich niet herinneren de man eerder ontmoet te hebben maar begon toch te twijfelen. De onbekende man stelde voor om naar de woning van de Nijmegenaar te gaan. Ze reden vervolgens naar de woning van het slachtoffer. De bestuurder bleef in de auto zitten.

In de woning aangekomen vroeg de onbekende man om een aandenken en pakte direct een horloge dat daar lag. Omdat dat weinig waarde had vertelde de bejaarde man dat hij dit wel mocht hebben. Daarna bood de onbekende hem, als aandenken, een nieuwe leren jas aan. Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw. De onbekende man vertelde dat hij direct met het vliegtuig naar Italië moest en wilde 1500,- lenen. Hij stelde voor om met de 89-jarige naar de bank te gaan om daar te pinnen. De Nijmegenaar kreeg toen wel erg veel argwaan en vertelde geen geld op de bank te hebben. Daarop pakte de man de leren jas weer in en verliet snel de woning.
Van de onbekende oplichter is bekend dat hij reed in een zilvergrijze, 5-deurs auto met waarschijnlijk Duitse kentekenplaten.

De politie brengt nog eens onder de aandacht dat het zeer onverstandig is om onbekenden mee naar de woning te nemen of binnen te laten. (03)

Laatst gewijzigd 28-09-2010 11:28 | © Regio Gelderland-Zuid |