Politie Kennemerland

Persberichten 26 september

KENNEMERLAND, 27-09-2010

Jongen neergestoken
HEEMSTEDE, 24 september - Op de hoek van de Kanaalweg en de Havenstraat is een 17-jarige jongen uit Heemstede om 22.15 uur gestoken door een 45-jarige man uit Heemstede. De man zag dat een jongen probeerde zijn auto open te breken. Deze 16-jarige jongen was in gezelschap van een 17-jarige vriend, die door de eigenaar van de auto werd neergestoken. Het slachtoffer is direct naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. De politie heeft zowel de eigenaar als de inbreker aangehouden in verband met nader onderzoek.

Politieauto met zwaailicht aangereden
HOOFDDORP, 24 september Op de kruising van de N201 en de Driemerenweg vond om 22.15 uur een aanrijding plaats tussen een politieauto en een personenauto. De politieauto reed over de N201 en was met zwaailicht aan op weg naar Heemstede vanwege een melding. Hij is niet gezien door de personenauto die kwam vanaf de Driemerenweg en hem in de flank raakte. De 40-jarige bestuurder van de politieauto was even buiten bewustzijn en is evenals de bestuurder van de personenauto, een 45-jarige man uit Hoofddorp, overgebracht naar het ziekenhuis. De politieman hield een hersenschudding over aan het ongeval, zijn tegenligger een gebroken rib. De politie heeft de zaak in onderzoek

Rijbewijs direct ingenomen (1)
UITGEEST, 26 september Op de Geesterweg heeft de politie om 04.00 uur een 21-jarige automobilist uit Uitgeest aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij was met zijn auto uit de bocht gevlogen en in een sloot terechtgekomen. Met behulp van enkele omstanders was de man weer uit zijn auto gekomen. Hij had een alcoholpromillage van 1,27 waarna direct zijn rijbewijs is ingenomen. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. En dat gold ook voor deze man. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Rijbewijs direct ingenomen (2)
ZANDVOORT, 26 september Op de Hogeweg heeft de politie om 00.30 uur een 23-jarige automobilist uit Zaandam aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,47) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs direct ingenomen (3)
VELSEN, 25 september Op het Koningsplein heeft de politie om 03.00 uur een 45-jarige automobilist uit IJmuiden aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man slingerde in zijn auto over de Kennemerlaan en reed op het Koningsplein een paaltje uit de grond. Hij had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,74) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder vliegt uit de bocht
VELSEN, 26 september Op de Zeeweg heeft de politie om 00.45 uur een 51-jarige motorrijder uit Amsterdam aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man was uit de bocht gevlogen en had een lantaarnpaal geraakt. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De man had een alcoholpromillage van 1,0. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden vanwege diefstal kinderfiets
HEEMSKERK, 26 september Op de Kerkweg heeft de politie om 01.30 uur een 19-jarige man uit Castricum aangehouden vanwege diefstal van een kinderfiets. Hij probeerde het fietsje in een krat voorop zijn fiets te plaatsen, en beweerde dat de fiets van zijn broertje was. De man had overduidelijk teveel gedronken en kon zich niet legitimeren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Van verlof niet-terug gekeerde gevangene aangehouden SANTPOORT-NOORD Op de Slaperdijk, onder het fietstunneltje, heeft de politie om 15.00 uur een 19-jarige man uit Santpoort-Noord aangehouden die gesignaleerd stond. De man was gedetineerd en niet teruggekeerd van verlof. Hij moest nog vijf maanden zitten. De man is overgebracht naar het bureau in Velsen en ingesloten.

Weedplantage ontdekt na melding wateroverlast
HAARLEM, 25 september In een woning aan de De Clercqstraat heeft de politie om 19.00 uur een weedplantage met 240 planten aangetroffen en ontmanteld. De politie kwam de plantage samen met de brandweer op het spoor na een melding van wateroverlast. De oorzaak daarvan was de plantage, die zich op de eerste etage bevond. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Automobilist diverse keren op bon geslingerd
VELSEN-ZUID, 25 september Een 27-jarige man uit Zaandam is om 16.00 uur door de politie aangehouden vanwege zijn rijgedrag. De man reed te snel, droeg geen gordel, maakte zich diverse keren schuldig aan bumper-kleven en verkeerd voorsorteren. Uit onderzoek bleek tevens dat de man een vals rijbewijs gebruikte en een ontzegging van zijn rijbevoegdheid had. Voor al deze overtredingen heeft hij proces-verbaal gekregen.p