Politie Flevoland

Verkeerscontrole politie en ketenpartners: 600 voertuigen gecontroleerd

Emmeloord, 26-09-2010 o Vrijdagavond 24 september is er in Emmeloord een grote verkeerscontrole gehouden in samenwerking met de specialisten van de VerkeersOngevallenAnalyse, Douane, Koninklijke Marechaussee, Rijksdienst voor het Wegverkeer en het Verkeer Handhavingsteam.

In totaal zijn 600 voertuigen de controle gepasseerd. Bij controle op de alcoholwetgeving is 1 een persoon aangehouden Van de 600 voertuigen werden na controle in totaal 72 verbalen
uitgeschreven. De controle had plaats tussen 14.00 uur en 22.00 uur op de Muntweg te Emmeloord.

Door de afdeling VOA werd in samenwerking met het RDW gecontroleerd op de technische staat van met name het vrachtverkeer en overbelading. Ook werden een tweetal kentekenbewijzen ingenomen in verband met de overschrijding van de geluidsnorm de aangebrachte sportuitlaten. Bij twee vrachtwagens werd overbelading geconstateerd waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt.

Door de overige collega's werd onder andere gecontroleerd op rij- en kentekenbewijzen, dragen van de gordel en de technische staat van het voertuig. Tevens werd gecontroleerd op de taxiwetgeving met als gevolg dat voor het niet in orde hebben van de administratie verbaliseerd werd. Van twee voertuigen zijn de kentekenbewijzen ingenomen in verband met de slechte staat waarin deze voertuigen zijn aangetroffen.

Door de Douane werd onder andere gecontroleerd op het rijden met rode diesel.Tijdens de controle werd de ANPR-auto ingezet. Het gebruik van de Automatic Number Plate Reconization heeft in totaal 1200 euro aan openstaande boetes opgeleverd.