Date-a-Dog naar Den Bosch

27/08/2010 08:30

Stichting Date a Dog

Na enkele zeer geslaagde edities in Amsterdam, trekt Date-a-Dog op zondag 26 september verder het land in. Tijdens de open dag van Dierentehuis Den Bosch stellen Martin Gaus en Fabienne de Vries 45 bijzondere honden uit verschillende asiels voor aan potentiële baasjes.

Stichting Date-a-Dog werd in 2008 opgericht door Ellen Bonsel.

Date-a-Dog vraagt potentiële baasjes om voor de aanschaf van een hond niet meteen naar de fokker te gaan, maar eerst een bezoek aan het dierenasiel te brengen. Want anders dan vaak gedacht, zijn asielhonden niet a priori probleemdieren. Tal van honden belanden in het asiel omdat hun vorige eigenaars niet goed voor ze konden zorgen of gewoonweg geen tijd en aandacht voor het dier hadden.

Op 26 september stellen ambassadeurs Martin Gaus en Fabienne de Vries 45 honden op de dogwalk aan u voor. Bezoekers kunnen persoonlijk kennis maken met de dieren, vragen stellen en onder begeleiding samen wandelen. Wie tijdens Date-a-Dog zijn oog laat vallen op de hond van zijn dromen, wordt in contact gebracht met het desbetreffende asiel. De medewerkers van het asiel begeleiden de adoptie intensief zodat elke hond bij het juiste baasje terecht komt.

Dierentehuis Den Bosch opent tegelijkertijd haar deuren en verzorgt rondleidingen in het hoofdgebouw en langs de honden- en kattenpaviljoens. Kinderen kunnen zich laten schminken als hond of kat, er zijn verschillende informatieve stands en een loterij met leuke prijzen. Natuurlijk is het doel van deze dag om nieuwe baasjes te vinden, maar ook om vrijwilligers aan te trekken en steun te krijgen voor de asieldieren.

Mede mogelijk gemaakt door:

Date a Dog wordt gesteund door Royal Canin, Proteq Dier & Zorg, Pets Place, Dierentehuis Den Bosch en andere Nederlandse asielen, hondenexpert Martin Gaus, presentatrice Fabienne de Vries en vrijwilligers.

Kijk op www.dateadog.nl of www.dierentehuisdenbosch.nl voor meer informatie en kom op zondag 26 september om 12.00 uur naar Date a Dog en de Open Dag van Dierentehuis Den Bosch aan de Oosterplas! Deelname is gratis.





http://www.dateadog.nl