Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ROUTE
Zo 26 sept

FIETSEXCURSIE LEIDSCHE RIJN II
Leidsche Rijn is niet zo maar een nieuwbouwwijk. De afmetingen van het plan ontstijgen die van voorgaande nieuwbouwprojecten of buitenwijken. In 2015 moeten 30.000 woningen en 70.000 m2 kantoorruimte samen met de nodige kleinschalige voorzieningen, zoals winkels, scholen en ouderenvoorzieningen, en een aantal grootschalige voorzieningen, zoals bruggen en parken, opgeleverd zijn. Momenteel telt Leidsche Rijn al zo'n 36.000 inwoners.

Leidsche Rijn verschilt in enkele opzichten van eerder gebouwde, nieuwe stadsdelen of nieuwe steden in vers polderland. De cultuurhistorische hoofdstructuren blijven zichtbaar en de positie van het gebied ten opzichte van zijn omgeving blijft herkenbaar, terwijl voor de nieuwe bewoners identificatie met het verleden van hun woonplaats mogelijk blijft in meer dan alleen de straatnamen. Met de nieuwe inrichting van het gebied is ook rekening gehouden met andere bestaande, landschappelijke elementen, zoals volwassen fruitbomen en archeologische bodemschatten.

Fietsexcursie Leidsche Rijn II is een nieuwe rondleiding, waarbij u onder leiding van Aorta-gids Martin de Jong de gebieden Terwijde en Leidsche Rijn Park bezoekt. U krijgt uitleg over de opzet van het gebied, de verschillende deelgebieden en de afzonderlijke gebouwen. De route gaat langs De Cockpit, The Wall, Scherf 13 door SeARCH architecten, Forum 't Zand door Venhoeven CS en Leidsche Rijn Park.

INFORMATIE
Aanvang
Duur
Vertrek
Kosten

Reserveren

14.00 uur
2 uur
Café De Brouwerij, Odenveltlaan 2 Vleuten
¤ 9,50 per persoonn, ¤ 8,00 voor U-pas houders, 65+, CJP, studenten en Vrienden van Aorta. De deelnemers dienen zelf voor een fiets te zorgen, huur van een fiets is niet bij de prijs inbegrepen. Van te voren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich per e-mail opgeven (tours@aorta.nu), maar ook telefonisch of aan de balie. SVP erbij vermelden of u in het bezit bent van een studentenpas, een U-pas, CJP, een 65+ kaart of dat u Vriend bent van Aorta. NB: Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.