Gemeente Tilburg

Nummer
2010296CS
Datum
21 september 2010

Koninklijke onderscheiding voor de heer M.F. (Mathieu) Meijer

de heer M.F. (Mathieu) Meijer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau bij gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als koorleider en dirigent bij het Wandelboskoor te Tilburg.

E M B A R G O TOT ZONDAG 26 SEPTEMBER 2010 ± 12.00 UUR

naam M.F. Meijer (71)
soort onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitreiking door mevr. drs. M.A.H. Moorman, locoburgemeester van Tilburg plaats/ tijd Jubileumviering op zondag 26 september 2010 van 11.00 tot ca. 12.00 uur in de Lucaskerk, Lage Witsiebaan te Tilburg. Aansluitend uitreiking van de versierselen. Bijzonderheden:
De heer Mathieu Meijer is al veertig jaar de drijvende kracht achter het Wandelboskoor te Tilburg. Dit koor werd in 1970 opgericht als jongerenkoor, maar ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een gezinskoor. Het koor heeft een belangrijke waarde voor de lokale samenleving, waarbij het buurtbewoners en parochianen met elkaar verbindt. Ook binnen de parochie is decorandus actief. Telkens weer heeft hij blijk gegeven zich met voortdurend nieuw elan in te willen zetten voor de kerkgemeenschap, zowel voor het liturgisch beleid als voor meer praktische zaken. Muziek en zang zijn voor de heer Meijer de rode draad in zijn leven. Zelfs bij zijn reguliere werkzaamheden als docent handvaardigheid aan het Pauluslyceum te Tilburg heeft hij deze passie geïntroduceerd: vele jaren begeleidde hij jongeren bij zangrepetities, decorontwerp en belichting voor toneelactiviteiten (Pauluspalet). Vanwege zijn jarenlange inzet voor de samenleving is de heer Meijer nu Koninklijk onderscheiden.

Contactpersoon:
John Boeren, Concernstaf, telefoon 013 542 8096