Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AMSTERDAM-ZUID SWINGT OP HAAR GRONDVESTEN
JAZZY SUNDAY AFTERNOON AT THE COLLEGE

Amsterdam, 22 september 2010 - Vanaf zondag 26 september is het zo ver. Dan opent The College Hotel haar deuren voor de eerste in een serie van swingende jazz zondagmiddagen met live muziek. De Bar Lounge is met haar donkere kleuren en knusse sfeer de ideale locatie voor zo'n heerlijke jazzy Sunday afternoon. Dat betekent ontspannen borrelen op de zondagnamiddag bij het relaxte geluid van live jazz onder leiding van René van Beeck, Amsterdams bekendste contrabassist. Elke editie heeft een bar-gerelateerd thema, zoals 'Hennessy' dat bezoekers meeneemt naar twee werelden: die van koffie en cognac én die van trendy cocktails gemixt door een team van professionele shakers.

Stemming, sfeer en swing
Donkere kleuren, oude eikenhouten vloer, openhaard: de uitstraling van de Bar Lounge van The College Hotel is met recht knus en gezellig te noemen. Tijdens de jazzmiddagen wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Jazzmuzikanten spelen live van 17.00 tot 19.00 uur en zorgen al doende voor extra stemming, sfeer en swing. Daarnaast wordt de toch al uitgebreide barkaart vol cocktails, wijnen en luxe hapjes aangevuld met specials. Wie daar een sigaar bij op wil steken is van harte welkom op de courtyard, wie na de borrel een hapje wilt blijven eten wordt uitgenodigd in het restaurant. In combinatie met de jazznamiddagen is een speciale aanbieding van een plat du jour in het restaurant van toepassing dat vanaf 18:00 uur geserveerd wordt voor 25 euro inclusief koffie en huisgemaakte patisserie. Deze heerlijke zondagnamiddag verlengen met de zondagavond is dus geen enkel probleem.

Zeven zondagen
Wie denkt aan jazz, denkt aan saxofoon, contrabas en een diepe, warme stem. Dat is René van Beeck en zijn muzikale collega's op het lijf geschreven. Op zondag 26 september spelen ze de sterren van de hemel tijdens de eerste Jazz at the College uit een serie van zeven zondagse namiddag optredens. The College Hotel organiseert dit evenement in samenwerking met Moet Hennessy, expert in champagne, whisky en cocktails. Het barmenu wordt speciaal voor deze gelegenheid aangevuld met een selectie van zes bijzonder cocktails. Voor ouders die graag even helemaal tot rust willen komen tijdens dit bijzondere evenement, is er kinderopvang op locatie. Amsterdam-Zuid swingt vanaf eind september op haar grondvesten!

De jazzmiddagen staan gepland op: zondag 26 september,zondag 31 oktober en zondag 28 november 2010. In 2011 is dat: zondag 23januari, zondag 27 februari, zondag 27 maart en zondag 24 april.

Over The College Hotel
The College Hotel, winnaar van de prestigieuze Prix Villegiature Award 2005 voor Best interior design in a hotel in Europe, is een intiem en luxe boutique hotel in het chique Amsterdam-Zuid. Het viersterrenhotel ligt midden in het fashion- en museumdistrict van de stad en wordt gerund door een ervaren staf, ondersteund door studenten van diverse Hotelscholen. Binnen de muren van een prachtig gerestaureerd 19e-eeuws schoolgebouw trakteert The College Hotel op onvergelijkbare ervaringen. Kom overnachten, lunchen, dineren, feesten, vergaderen of gewoon even ontspannen in de Hotel Bar. Zie ook www.thecollegehotel.com.



Ingezonden persbericht