RottPod #3 in het Maritiem Museum


Jazz & Food op zondagmiddag

ROTTERDAM, 20100908 -- Hoe klinkt het Maritiem Museum? Op zondag 26 september laten muzikanten zich in het Maritiem Museum Rotterdam inspireren door de tentoonstelling - Fashion Ahoy - tijdens de derde editie van RottPod. Vanuit allerlei hoeken en gaten van het museum zal muziek klinken.

Met optredens van Clazz-ensemble, Noah's Ark en ABCDE, ofwel het Aad van Bieflappen Creative Dinner Ensemble met een speciaal gastoptreden van Joris Lutz. Verder zal Marlies Dekkers aanwezig zijn om haar muzikale wens in vervulling te horen gaan. Het werk van deze Rotterdamse mode-icoon is onderdeel van de tentoonstelling Fashion Ahoy, een tentoonstelling over maritieme haute couture van o.a. Gaultier en Chanel.

Het programma begint om 17.00 uur in de centrale, net verbouwde, hal van het museum met een groovy optreden van de Rotterdamse band Noah's Ark, die jazzimprovisaties combineert met traditionele melodieën uit het Midden-Oosten. Vervolgens zwermen de muzikanten uit en zal de collectie van klank worden voorzien. Hiervoor wordt door Frank van Berkel speciaal voor deze editie een soundscape gecomponeerd. De maaltijd wordt begeleid door het Aad van Bieflappen Creative Dinner Ensemble. Met poëzie, jazz en tafelspelletjes snijdt ABCDE aan, lepelt op of prikt een vorkje mee.
Aansluitend een optreden van het Clazz-ensemble, een 'small big band' van klassieke- en Jazz-topmusici die opereren op het snijvlak van jazz en moderne gecomponeerde muziek.

Voor iedereen met een warm hart voor jazz, maritieme kunst, mode en lekker eten en voor wie nieuwsgierig is naar de combinatie daarvan. Kaarten en meer info: www.rottpod.nl.

Rottpod | Muzikale evenementen op bijzondere locaties in Rotterdam. Eerdere edities van Rottpod vonden plaats in het NAi (2008) en het RO-theater (2009). RottPod is een project van Stichting Loop Alive/Frank van Berkel, Keimpe de Jong, Arend Niks en L E K K O/Helmi Weststrate.





Ingezonden persbericht