Doneer (sport)kleding aan Humana tijdens de Singelloop Utrecht


BUNNIK, 20100909 -- Tijdens de Singelloop Utrecht op 26 September as. zal er een extra kledingcontainer van Humana geplaatst worden bij de omkleedruimtes van de Singelloop Utrecht. Lopers en buurtbewoners kunnen hier hun oude (sport)kleding en schoenen in kwijt en ondersteunen hiermee ontwikkelingsprojecten in Zuidelijk Afrika.

Humana doet zelf met twee teams mee tijdens de Singelloop Utrecht. Via bedrijfs- en particuliere donaties wordt geld opgehaald voor een project in de Democratische Republiek Congo waar bewoners van de arme buitenwijken in de hoofdstad Kinshasa groentetuinen zullen aanleggen. Door zelf groentetuintjes aan te leggen en te bewerken krijgt men de kans zichzelf verder te ontwikkelen en zelf keuzes te maken.

Humana is een ontwikkelingsorganisatie en één van de grootste kledinginzamelaars van Nederland. Met de opbrengst uit de kledinginzameling en donaties steunt Humana projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid en economische ontwikkeling. Het overdragen van kennis en vaardigheden staat daarbij centraal. Dit gebeurt in samenwerking met lokale partnerorganisaties in Zuidelijk Afrika.





Ingezonden persbericht