Le Mans Series coureur Carlo van Dam in actie tijdens NK karting Oss


Karters kruisen de degens op Circuit Park Berghem

BERGHEM-OSS, 20100923 -- De NAB Federatie Karting organiseert op 26 september as. de 6de ronde van het Nederland Kampioenschap Karting 2010 op Circuit Park Berghem te Berghem-Oss. Behalve de vele ervaren kartcoureurs, neemt er ook een opvallende naam deel aan dit competitieve evenement. Autocoureur Carlo van Dam heeft zich ingeschreven voor de klasse 06 KZ2 Internationaal, de klasse waarin de Nederlander Bas Lammers zich recent tot wereldkampioen liet kronen. Carlo van Dam is dit jaar actief in de Le Mans Series.

Het Nederlands Kampioenschap Karting 2010 kenmerkt zich door het hoge niveau van de rijders. Nederland is zeer succesvol in de kartsport met naast Bas Lammers, coureurs als Max Verstappen en kersvers wereldkampioen KF2 Nyck de Vries, die inmiddels onder contract staat bij het McLaren formule 1 team.

Aan de 6de ronde van het Nederlands Kampioenschap Karting in Berghem nemen ongeveer 130 rijders deel, verdeelt over 7 klassen. De als koningsklasse bekend staande KZ2, staat altijd garant voor veel spektakel en inhaalactie's.





Ingezonden persbericht