Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 15 september 2010

Kamera Kultura:

intiem programma met markante gasten
Maandelijks zondagmiddagprogramma in Nutshuis Den Haag

zondag 26 september 2010 | 15.00 uur | Het Nutshuis, Riviervismarkt 5 in Den Haag

Elke laatste zondagmiddag van de maand komen actuele én tijdloze thema's aan de orde in Kamera Kultura. Markante personen uit de literatuur, kunst, wetenschap en politiek delen hun kennis en hun persoonlijke drijfveren met het publiek onder leiding van presentatrice Sanna Andréa-Dia.

Programma zondag 26 september 2010:
Den Haag zonder pose - Gesprek met fotograaf Willem Poelstra Documentaire fotograaf Willem Poelstra in gesprek over zijn strooptochten door Den Haag Zuidwest. In de afgelopen jaren bezocht hij meerdere malen de vier wijken Morgenstond, Bouwlust, Vrederust en Moerwijk en maakte daar een documentaireserie over de verandering.

Een scherpe visie - Interview met ondernemer Frederik van Asbeck Industrieel ontwerper Frederik van Asbeck vertelt over de Focusspec: een in sterkte verstelbare bril, waarmee slechtzienden in arme landen de kans krijgen een zelfstandig leven op te bouwen.

En verder: Muziek, Column en Preview
Vocaliste Kristina Fuchs zingt eigentijdse arrangementen van Zwitserse volksliederen en begeleidt zichzelf op de traditionele hang. In een puntige column laat de jonge publicist Janneke van der Horst een ander licht schijnen op deze middag. Kamera Kultura in Oktober
In de volgende aflevering onder andere:

- Wetenschapper Jose Joordens over de rol van water en mariene ecosystemen op de evolutie van de mens.
- Een solo-optreden van de Oeigoerse muzikant Kamil Abbas met tamboer en strijkvedel.

Toegang: gratis - reserveren gewenst via info@nutshuis.nl of 070 3459090