Ingezonden persbericht


Seeds of Change bij Van alle markten thuis

26 sept. van 11.00 tot 16.00 uur
Afrikaanderplein, Rotterdam-Zuid

Zondag 26 september wordt op het Afrikaanderplein de laatste themamarkt van deze zomer gehouden. Deze keer werkt de markt samen met het Seeds of Change Festival, de feestelijke afsluiting van de internationale vredesweek.

Cultuurmakers, marktkooplieden en wijkbewoners bieden samen een divers assortiment van producten, diensten en ontwerpen aan. In aansluiting op het festivalthema is er een informatiemarkt waar landelijke en lokale maatschappelijke organisaties te vinden zijn. Verder zijn er kramen en verkoopwagens met de beste producten uit diverse culturen.

Omdat de markt een plek is voor ontmoeting, uitwisseling en dialoog is er een uitgebreid activiteitenprogramma. Verspreid over de markt vinden er optredens en voordrachten plaats van dichters, muzikanten, theatermakers en performancekunstenaars. Ook wordt bekend gemaakt welke scholier de beste Troon(V)rede heeft geschreven. In drie marktkramen is ruimte voor een goed gesprek in de vorm van dialogen tussen gesprekleiders, gasten en publiek. Ter afsluiting van de vredesweek en de serie themamarkten vindt er ook een openbaar debat plaats over vrede op wijkniveau.

Kijk voor het actuele programma op de sites:
www.afrikaanderplein.nl
www.freehouse.nl
www.seedsofchangefestival2010.nl

'Afrikaanderplein, van alle markten thuis' is een project van Pleinregisseurs Afrikaanderplein en Freehouse in samenwerking met Vestia Feijenoord, Stadstoezicht, deelgemeente Feijenoord, Pact op Zuid, Kosmopolis Rotterdam en CVAH. De Afrikaanderwijk ondergaat komende jaren een grote transformatie. Door haar multiculturele en kleinschalige karakter te benadrukken kan de wijk zich onderscheiden van de aangrenzende wijken. Freehouse en de Pleinregisseurs Afrikaanderplein ontwikkelen bijzondere marktevenementen met locale ondernemers, kunstenaars, producten en diensten voor, in en met de Afrikaanderwijk. Seeds of Change Festival is een jaarlijks terugkerend project van Stichting Huis van Erasmus ter afsluiting van de internationale vredesweek.