Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 16 september 2010

Wegens succes op herhaling: Kinderexcursie waterbeestjes vangen Op zondagmiddag in natuurgebied Ilperveld

De gids van Landschap Noord-Holland gaat voor de laatste keer dit jaar met kinderen waterbeestjes vangen. Je kunt op zondag 26 september van 13.30 tot 15.30 uur mee op z'n vaarexcursie. Hij neemt weer schepnetjes en potjes mee. Er is zoveel te vangen! En dan maar kijken wat jij en de andere kinderen boven water halen. De vangsten worden in een loeppotje gedaan, zodat jullie alles rustig kunnen bekijken.

De vorige keer zagen we jonge bittervoorntjes, watermijten, wantsen en bootsmannetjes. Enge dieren? Je gaat er vast anders over denken als je wat meer van deze bijzondere dieren af weet. De gids vaart ook naar een petgat. Daar is vroeger veen gestoken om er turf van te maken. Dat werd gebruikt om huizen te verwarmen. Op deze plek is het water heel helder; mooi om te zien. Neem je fototoestel mee op de vaartocht. De herfstkleuren in het Ilperveld zijn prachtig! Let op: Dit is een activiteit voor kinderen van 6-13 jaar. Bij aanmelden is een voorwaarde dat er een begeleider mee gaat.

Zin om mee te varen? Om zeker te zijn van deelname is aanmelden bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland nodig, tel. 088-006 44 55. Op zondag gesloten, bel dan 020-4825520. De kosten bedragen ¤ 9,50 per persoon, Beschermers betalen ¤ 6,50. Kinderen tot 12 jaar ¤ 4,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. U vindt het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving vindt u op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden.



Landschap Noord-Holland