Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 16 september 2010
Scoren voor Marokko

Zondag 26 september a.s. organiseert Stichting Marokko Fonds de finale van het outdoor benefietevenement Scoren voor Marokko. De finale vindt plaats op het voetbalterrein van Klein Galgenwaard in Utrecht. Met Scoren voor Marokko zet het Marokko Fonds een fonds op voor sportontwikkelingsprojecten in Marokko. Jongens en meisjes tussen de 12 en 14 jaar zamelen geld in voor dit fonds, én zij spelen mee in de landelijke voetbaltoernooien, en strijden om een plaats in de finale.

Vanaf vandaag vinden in verschillende steden in Nederland de lokale voorrondes voor Scoren voor Marokko plaats. De jongeren die meedoen aan deze voorrondes zamelen geld in om projecten voor sport en de ontwikkeling door sport voor jongeren in Marokko mogelijk te maken. De winnaars van de voorrondes en het team dat het meeste geld heeft opgehaald strijden tijdens de finaledag om de hoofdprijs van Scoren voor Marokko: een fotoshoot met Ibrahim Afellay. Afellay heeft zich als ambassadeur aan het project verbonden, en heeft de honderden jongeren die meedoen geïnspireerd om zich in te zetten voor Scoren voor Marokko. De jonge deelnemers zamelen met hun team geld in. Daarmee leggen zij de basis voor een fonds voor sportprojecten voor jongeren in Marokko die leven in situaties van uitsluiting en armoede. Bovendien vergroot dit project de betrokkenheid van jongeren in Nederland bij duurzame ontwikkeling in Marokko.

Het Marokko Fonds zet zich in voor armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling in Marokko. Eén van de thema's waar het fonds zich in het bijzonder op richt is sport. Sport is een effectief middel om in te zetten tegen armoede. Zo kan sport eraan bijdragen dat kinderen naar school gaan en dat meisjes zich bewust worden van hun rechten. Ook zorgt sport voor een goede gezondheid en het aanleren van sociale vaardigheden. Door de projecten die worden gesteund door het Scoren voor Marokko-fonds, kunnen kansarme jongeren in Marokko zich ook gaan ontwikkelen door sport. Op deze manier dragen de opbrengsten van dit project bijvoorbeeld bij aan het realiseren van toegankelijke activiteiten voor jongeren met een handicap op het Cruyff Court Ibrahim Afellay in de Marokkaanse stad Al Hoceima.

Op de website www.scorenvoormarokko.nl leest u meer informatie over Scoren voor Marokko, de lokale voorrondes, de opbrengsten van de teams en de finale. Ook kunt u via deze site on-line een donatie doen. Iedereen is welkom op de finaledag op zondag 26 september.

------------------------------------------------einde persbericht--------------------------------------------------------------