Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - DEN HAAG,
DONDERDAG 16 SEPTEMBER 2010

Datum: zondag 26 september 2010
Tijden: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: Het Nutshuis - Riviervismarkt 5 - Den Haag

KAMERA KULTURA met Willem Poelstra, Janneke van der Horst, Frederik van Asbeck en Kristina Fuchs

In de eerste aflevering van het nieuwe culturele seizoen zijn te gast documentair fotograaf Willem Poelstra, publicist Janneke van der Horst, industrieel ontwerper Frederick van Asbest en vocaliste Kristina Fuchs.

Elke laatste zondagmiddag van de maand komen actuele én tijdloze thema's aan de orde in KAMERA KULTURA. Markante personen uit de literatuur, kunst, wetenschap en politiek delen hun kennis en hun persoonlijke drijfveren met het publiek onder leiding van presentatrice Sanna Andréa-Dia.

KAMERA KULTURA is een initiatief van Kosmopolis Den Haag en het Nutshuis.

Programma zondag 26 september

Documentair fotograaf Willem Poelstra vertelt over zijn strooptochten door Den Haag Zuidwest. In de afgelopen jaren bezocht hij meerdere malen de vier wijken Morgenstond, Bouwlust, Vrederust en Moerwijk en maakte daar een documentaireserie over de verandering.

De Kamera Kultura column komt deze zondag van schrijfster Janneke van der Horst. Zij publiceert regelmatig in het literaire voetbaltijdschrift Hard gras. Ze verwierf landelijke bekendheid met haar verhalenbundel Ik weet hoe jongens huilen, waarmee zij in 2008 debuteerde. Haar toon en stijl zijn scherp en geestig, waardoor kleine drama's die onder de oppervlakte liggen des te pijnlijker aan het licht komen.

Interview met ondernemer en industrieel ontwerper Frederik van Asbeck. Met de Focusspec, een supergoedkope, in sterkte verstelbare bril, ontwikkelde hij dé uitkomst voor 1 miljard mensen in arme landen. Slechtzienden krijgen met deze bijzondere bril de kans een zelfstandig leven op te bouwen.

Vocaliste Kristina Fuchs zingt eigentijdse arrangementen van Zwitserse volksliederen en begeleidt zichzelf op de traditionele hang. ***




Ingezonden persbericht