Ingezonden persbericht


Skippy mee voor KiKa!
Leiden, zondag 26 september, 13:00 uur

1000 sportievelingen skippyballen voor kinderen met kanker

LEIDEN, 21 september 2010 - 1000 deelnemers die 1000 meter gaan skippyballen voor stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Met de eerste Skippyballenrace langs het Rapenburg, de beroemdste gracht van Leiden, moet zoveel mogelijk geld opgehaald worden voor het goede doel.

Alle skippyballers betalen 10 euro en de volledige opbrengst wordt gedoneerd aan KiKa. Een sponsor heeft gratis sportschoenen ter beschikking gesteld voor elke deelnemer. Er zijn nog slechts enkele startbewijzen te verkrijgen via www.skippyballenrace.nl.

Langs het Rapenburg is zondag 26 september een geheel autovrij parcours uitgezet dat de 1000 skippyballers in heats van 75 personen zullen afleggen. In een uniek decor van eeuwenoude grachtenpanden, over smalle bruggen en kinderkopjes gaat het niet alleen om de eer: elke heatwinnaar krijgt een cheque van 100 euro aan sportkleding van evenementsponsor K-Swiss.

Hein Vergeer
Tal van bekende Nederlanders hebben aangekondigd de Skippyballenrace bij te wonen, waaronder schaatslegende en KiKa-ambassadeur Hein Vergeer: "Stichting KiKa zet zich al 8 jaar in voor kinderen met kanker. Het geld dat KiKa krijgt gaat naar onderzoek waardoor de kinderkankercentra in Nederland versneld therapieën beschikbaar kunnen stellen voor een betere behandeling en genezing."

Irene Moors, 'vriendin' van KiKa: "Wij willen kinderen met kanker liever gisteren beter zien dan vandaag, dus wij zijn erg blij met dit initiatief!"

Gratis sportschoenen voor elke deelnemer
Toen marketingmanager Jorgo Lialiangas van sportschoenenmerk K-Swiss hoorde van het idee om met een skippyballenrace geld in te zamelen voor kinderen met kanker, twijfelde hij geen moment: "K-Swiss is wereldwijd al jaren bezig met maatschappelijke projecten. We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt gezond en sportief te kunnen leven. Daarom geven we alle deelnemers aan de race een paar gloednieuwe K-Swiss Tubes cadeau. Daarmee hopen we nog meer mensen te overtuigen zich in te schrijven!"

Uitbater Maarten Collee van Café L'Esperence aan de Kaiserstraat, op de hoek van het Rapenburg: "We zijn blij dat we een steentje kunnen bijdragen aan het goede doel. Het Rapenburg is een unieke locatie voor een skippyballenrace. Ik vind het een ontzettend goede actie. Wij hopen dat er veel geld opgehaald wordt voor KiKa!"